BetaHouse adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yine bolca sataşma, aşırı bilgisizce yorumlar ve inancından bihaber yaşayıp inanmayanlara ahkam kesmeye çalışan kişileri gördük. Yazmayayım diyorum yazınca kimseye bir şey olmuyor ben 3 ay kategori ban yiyorum ama birileri zorluyor resmen. Tarafsız bakıyorum empati yapıyorum dedikten sonra insan kusurludur İslam kusursuzdur diyen mi ararsın, kırtas olayını bilmeden okuma yazma bilmezdi diyen mi ararsın, o dönem herkes her ülke Müslüman oldu diyen mi ararsın, Mekke ve çevresine inmiştir Ayetini reddedip evrensel olduğunu iddia eden mi ararsın, dünya çekirdeğinin bile demirden olduğunu bilmeden demir sadece gökten indi imasında bulunan mı ararsın, taşa toprağa bakıp sahipsiz bırakmaz diye mantık yürütüp 4,000+ dinden birisinin 100,000+ Tanrıdan bir tanesinin her şeyi yarattığını iddia eden mi ararsın, evrimi reddedip arının meziyetlerinin gerekçesini kendi dininin kendi Tanrısında bulan mı ararsın, elmas ve kömür benzetmesi ile karbon elementi üzerinden kendi dininin kendi Tanrısını ispatlamaya gayret edeni mi ararsın, soru sormayın sizden öncekiler soru sordukları için helak oldu Ayetini reddedip sorgulamamıza açıktır diyeni mi ararsın, birçok kişi inanmayacak çünkü benim inandığım böyle söylüyor diyerek kendi inandığı şeyi mutlak doğru kabul edip delil gösterip yargı dağıtanı mı ararsın, 29 çeşit farklı hali olup onlarca değişiklik olduğu sahih olan bir kitap için karot çalışmaları ile korunuyor diye üfüreni mi ararsın, o dönem yazılı bir dil bile olmayan hareke şedde ötreler sonradan uydurulup harf sayısı iki katına çıkarılan İbranice bozması bir dile kadim dil diyeni mi ararsın, 9. yüzyıla kadar haritalarda bile gösterilmeyen bomboş bir çöl şehrini 7. yüzyılda turizm merkezi diye anlatanı mı ararsın gerçekten çok acayip insanlar var, çok acayip kafalar yaşanıyor.

Öncelikle Maksat114 gibi, HayalHanem gibi, Sözler Köşkü gibi neo nurcu, Said Nursi yani Said Kürdi sevdalıları sizin inandığınız dinin kitabı ile konuşmazlar, Nur suresi benim için indi diyen Saidlerinin Tanrı katında tasdiklettiğini söylediği risalelerden konuşurlar. Fetö'nün akıl hocası olan bu Said'in okuma yazma bilip bilmediği dahi tartışılır ama Padişahın bile zindana attırdığı ve akıl hastalığı teşhisi bulunan bir meczup yolundan gidenleri kaynak diye buraya koymayı doğru bulmuyorum. Sonralıkla inanmayanları aşağılayıp ona buna hidayet dilemeyi, benimki doğru, benim inancım doğru siz yanılıyorsunuz, işinize gelmiyor, kandırılıyorsunuz, ibadet zor geliyor, araştırmıyorsunuz, okumuyorsunuz, bilmiyorsunuz, anlamıyorsunuz, hissetmiyorsunuz vs. gibi zırvalar ile noteistlere hakaret edilmesini de doğru bulmuyorum. Bende başlayayım o zaman sizin inancınızın altından girip üstünden çıkayım, içinden geçeyim ağzıma geleni sayayım hoşunuza gidecek mi? Heee gitmeyecekse herkes aklını başına alsın, kimse kimseye saygısını bozmasın. Ben doğruyu buldum, araştırdım biliyorum eminim gibi kafalardan çıkıp bana göre, benim araştırmama göre, benim düşünceme göre şeklinde konuşsanız çok daha iyi. Yoksa bende başlarım sizi keklemişler, üfürmüşler sizde inanmışsınız demeye zorunuza gider, karşınızdakini düşünmeyi öğrenin.

Bilgisizce muğlak cümleler kurarak bilgin olmuyorsunuz, ülkeler Müslüman olmuş, hangi ülke yahu bunlar? O dönem kabileler dönemi, çevredekiler Müslüman olmuş hadi tamam diyelim de nasıl Müslüman olmuş? Ebubekir'in kılıcı ile mi? Ömer in kılıcı ile mi? Haccac veya Halid bin Velid'in kılıcı ile mi? Yoksa Talkan ve Curcan'da Türklere yapılan katliam gibi Kuteybe bin Müslim'in kılıcı ile mi? Yok öyle yuvarlak konuşup ortaya delilsiz ispatsız laf atıp kaçmak. Eğer Müslüman olarak kendinize ve inancınıza saygı istiyorsanız önce saygı duymasını öğreneceksiniz. Bende isterdim herkes eşit şartlarda olsun diye ama öyle değil. Sizler inançsızlara her türlü hakareti etseniz bile nasıl olsa yaptırımı yok, bir Youtuber çocuk çıkıp Ayşe evlendiğinde 9 yaşındaydı diye sahih hadislerle kutubi sitte'de yazan delilli ispatlı hadisi okuduğu için hakkında yakalama kararı çıkıyor, Adalet Bakanı konuya müdahil oluyor, Işid bile paylaşım yapıp hedef gösteriyor. Bizde isteriz rahatça konuşmak ama olmuyor o işler, bize her şey yasak ama siz istediğiniz gibi at koşturabilirsiniz. Hala hacılarınız hocalarınız ateizm, deizm, panteizm ve agnostisizm den hastalıkmış gibi bahsediyor. Hatta örneğini yaşadım, 2-3 gün önce dayının biri oruç tutuyor musun diye sordu, bende hayır agnostiğim dedim, dayı öyle mii geçmiş olsun evladım dedi. Malum inancın mensuplarına göre ya Müslümansın ya kafir, başka alternatifi yok. Neyse, siz saygı duymasını öğrenirseniz kimse size veya inancınıza saygısızlık etmez merak etmeyin.
Yaratılanı severiz yaratandan ötürü ,kalp kırmak yok ,dayi kusurludur dinde zorlama yoktur tebliğ açıktır, hayırlı geceler 😊