Hocam o cümleyi arkadaş beni sanki islama saldırıyorum gibi yorum yazdığı için yazdım.

İslamı kabul ediyorum çünkü aileden atadan gelmiş ama kanıtlanmamış hiç bir şeye %100 inanmam. %50 inanıyorum gibi bir şey'de yok buda dinlerin problemi ya inanırsın ya inanmazsın.

Ben şuanda bile oruç tutuyorum : ) 20 Sene 1 gün bile oruç kaçırmamışımdır.
Aileden gelme mevzusuna bu kadar takılmamın sebebide bu.
Artık bu bir kültür olmuş ailede.

Tekrar tekrar başa dönmek istemiyorum , ama aileden görmese , islamı araştırıp seçecek kaç kişi var bu ülkede.

Her neyse. herkes istediğine inanır , ama bir şeye inanıyor olmak onun gerçek olduğu anlamına gelmez. İnsanlar milyonlarca yıldır binlerce farklı şeye inandı. Gerçekten inandılar bu uğurda öldüler öldürdüler.

İyi forumlar konu uzamasın daha fazla

yilmaz70 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
@kalitelihostorg;

''Her neyse , Benim 30 yaşıma kadar yaptığım Müslümanlığın yarısını islam aleminde kendine müslümanım diyenler yapsaydı islam ülkeleri başka bir boyuta geçmiş olurlardı.''

Bu cümle aşırı kibir içeriyor maalesef.
Normalde pek yorum yapmam din içeren konularda ama yukarıdaki cümle beni bile rahatsız etti maalesef.

Herkesin dini de ahlakı da insanlığı da kendinedir.
Birileri sizin iyi olmanızı diliyor diye bu kadar üstten konuşmanıza gerek yok bence.

Madem inanmıyorsunuz, inanmıyorum beni ilgilendirmiyor demeniz kafidir.
Hem bu şekilde size kendince yardımcı olmaya çalışan insanı da yormamış kırmamış olursunuz.

Biliyorsunuz madem; Allah dilediğini hidayete erdirir.

Yani zaten biri size kendince doğru yolu göstermeye çalışıyor diye siz zaten erecek değilsiniz. Bu yüzden bu kadar tepki göstermeyin derim

Umarım şu mübarek ramazan ayı hepimiz için, herkes için iyiliklere güzelliklere vesile olur.

Hakkınızda hayırlısı diyelim. Selametle.