kalitelihostorg adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Neden arapça indi demiyorum , neden diğer insanlarında anlayacağı şekilde inmedi diyorum.

Sen kendin diğer dinleri anlamadığın ve araştırmadığın gibi , diğer dinlerde olan insanlarda Kuranı anlamaz ve araştırmaz.

Ben istatistiksel gerçeklerden bahsediyorum.
Sen ise isteseler okurlar Allah indirmiş diyorsun.

Sen nasıl farklı dilleri kültürleri bilmediğin için onların dinlerini kitaplarını okumuyorsan , okuma ihtiyacı hissetmiyorsan , onların durumu'da seninle aynı.

Ama sen yine Kitap gelmiş açsın okusun diyeceksin. Yüzlerce farklı dille yazılmış binlerce dini araştıracak , dillerini anlamadığı halde , içlerinden islamı bulacak doğru kabul edecek , sonra onu araştıracak , ve bunlar olurken ailesi çevresi hiç problem etmeyecek. Ve bunları yapmaya ömrü yetecek. En son anlamadığı dildeki dine inanacak. Söylemesi bile uzun.

Sonra sen aileden gördüğün dine inandın ve devam ettirdin diye Cennete gideceksin.
Diğer dinlerin içine doğmuş %99.99 oranındaki insanlar anlamadığı şeye inanmadığı için Cehenneme gidecek.

Her neyse , Benim 30 yaşıma kadar yaptığım Müslümanlığın yarısını islam aleminde kendine müslümanım diyenler yapsaydı islam ülkeleri başka bir boyuta geçmiş olurlardı.
Konuyu uzatmaya gerek yok hocam. Çok fazla uzadı çünkü.
Bir daha bu konuda mesaj atmayacağı çünkü sürekli aynı yere geliyor.
Hocam birincisi diğer dinleri arastirmadigimizi nerden biliyorsun ? Herkes herseyi araştırıyor, siz bile buradasınız çünkü biseyler arastiriyorsunuz .dünyada olmanin amacıda anlamak bulmak araştırmak, kimin cehenneme kimin cennete gideceğine, biz karar vermiyoruz Tek dediğimiz Allah karar verir ,insan iyilik isterse iyilik kötülük isterse kötülük yaratır, aileden görmek taklidi ,araştırıp koru avucunda hissetmek tahkiki imandır, muslumanligi yüzünden okuduğunuz belli , farklı kültürleri neden bilmeyeyim, neden dil bilmeyelim ,Allaha şükür kafamız her işe çalışıyor onada çalışır, zor bisey değil, Allah bize dünyada yaşamak için okumak öğrenmek için tüm teçhizatı verdi ,ayrıca insan bir yere giderken gelirken bile ,düşünürken şu kısa ömürde, bu ömür denen zaman dilimi ,bu bir sınıfa benzeyen dünyanın, neden dolup dolup bosaldigini dusunmuyorsa, hayvanların bile bir görevi olduğunu bilip ya benim görevim ne bu dünyada, demiyorsa saten en büyük ihaneti o yapmıştır, %99.99 hacım bu istatistikleri nerenden tutuyorsun ,her insan son nefesini verirken yanindamisin sen , kafana göre istatistik geçiyorsun, imanin kimde olduğunu Allah bilir ,hocam siz sanırsınız ki her muslumanim diyen anadan musluman oluyor ,bu sorgulama her insanda olur bu bilimsel ,her insan sorgular 4ka dine bakmaya gerek yok tek Tesis inançlarını kıyasla saten anlarsın .

30 yaşındayım islam aleminin yarisi benim yaptığım muslumanligi yapsa demişsiniz, bugun islama uyulmadığı için muslumanlar her zaman zelil ve rezil olacaklardır, lakin hocam kendinizi nimet sayıyorsunuz böbürlenmeyin ,islamin size ihtiyacı yok ,sizin ona ihtiyacınız var ,ister inanın ister inanmayın, vakit işliyor vakit daralıyor.
Sizin dininiz size benim dinim bana

İyi formmlarr