Neden arapça indi demiyorum , neden diğer insanlarında anlayacağı şekilde inmedi diyorum.

Sen kendin diğer dinleri anlamadığın ve araştırmadığın gibi , diğer dinlerde olan insanlarda Kuranı anlamaz ve araştırmaz.

Ben istatistiksel gerçeklerden bahsediyorum.
Sen ise isteseler okurlar Allah indirmiş diyorsun.

Sen nasıl farklı dilleri kültürleri bilmediğin için onların dinlerini kitaplarını okumuyorsan , okuma ihtiyacı hissetmiyorsan , onların durumu'da seninle aynı.

Ama sen yine Kitap gelmiş açsın okusun diyeceksin. Yüzlerce farklı dille yazılmış binlerce dini araştıracak , dillerini anlamadığı halde , içlerinden islamı bulacak doğru kabul edecek , sonra onu araştıracak , ve bunlar olurken ailesi çevresi hiç problem etmeyecek. Ve bunları yapmaya ömrü yetecek. En son anlamadığı dildeki dine inanacak. Söylemesi bile uzun.

Sonra sen aileden gördüğün dine inandın ve devam ettirdin diye Cennete gideceksin.
Diğer dinlerin içine doğmuş %99.99 oranındaki insanlar anlamadığı şeye inanmadığı için Cehenneme gidecek.

Her neyse , Benim 30 yaşıma kadar yaptığım Müslümanlığın yarısını islam aleminde kendine müslümanım diyenler yapsaydı islam ülkeleri başka bir boyuta geçmiş olurlardı.
Konuyu uzatmaya gerek yok hocam. Çok fazla uzadı çünkü.
Bir daha bu konuda mesaj atmayacağı çünkü sürekli aynı yere geliyor.

Tupcufikret adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kucuk vesveseler 😁😁 sizinki Allah Kuranda hiç akıl etmezlermi der ,ohh miss armut piş ağzıma düş , her dilde inseymis ,hocam saten şuan isterseniz her dilde öğrenirsiniz ama işinize gelmez ,siz öğrenmeye değil Allaha muhalif olmak için yazıyorsunuz ,o kafanızın üstündeki sulu hamurdan haberiniz varmi , varsa onun üstünde tasarrufunuz nedir ? Nasil oldu 3 karanlık evre ? Yoksa ilim irade kudret olmayan atomlara ilim irade kudret mi var diyeceksiniz ? O beyni kullanın diye Allah yarattı ve oku Allahin adı ile oku dedi ,siz ırkçılık peşindesiniz bence ,yahudilerin neden bizden çıkmadı son peygamber dedigi gibi, sizde neden arapca indi peşindesiniz, o dönem heryere Kuran inmesi ne denli mantıklı 😁😁😁 bide her dilde inseydi diyorsunuz, tebliğ yapanlar saten baska dillere çevirip anlatıyordu suandada çevriliyor, sıkıntınız ne 😁 hocam kendinizi size evrensel diyorum örnek veriyorum ,e bunlar önceden de vardı diyorsunuz önceden olması evrensel olmadigi anlaminami geliyor ,sonra soruyu Kuranı peygambermi yazdiya çeviriyorsunuz, 😁😁😁

Konun başındaki videoyu bir izleyin siz ilk önce izleyeceğinizi sanmıyorum, biraz olsun iman edersinizde ,iste nefsimizin hoşuna giden şeyleri kaybetmekten korkarsınız

https://youtu.be/XVc5LquNr8k?si=Qyj2Lm7Ga_n4RZSX