Belirlenen herhangi bir kategori için istenilen değerlere sahip haftalık 10 adet tanıtım yazısı yayınlatılacak siteleri bulmak, iletişime geçmek ve yazıları göndermek başlangıçta uygulanabilir gibi görünse de, sonraki süreçlerde bu tempoyu sürdürmek zor olabilir. Aylık 40 adet, belirlenen kriterlere uygun site bulmak gerçekten zahmetli görünüyor.
Ben aslında yıllardır dışarıya hizmet vermeden kendi projelerim için bu tür çalışmaları düzenli olarak yürüten biriyim. Ancak belirli bir kategori için haftalık 10 backlink almak bana fazla görünüyor. Hatta bu, sitenin SEOsuna zarar bile verebilir. Çünkü arama motorları, bir anda gelen yoğun backlink akışını organik olmayan, ücretli tanıtım olarak değerlendirebilir ve algoritmalar bunu manipülasyon olarak algılayabilir.
Ayrıca, aylık 30.000 TLlik bir backlink bütçesiyle haftalık 10 adet backlink almak için site başına yaklaşık 750 TL ayrılabiliyor. Bu bütçeyle daha düşük maliyetli sitelerden backlink alınabilirken, daha yüksek otoriteye sahip sitelerden link almak zor olabilir. Açıkçası, bir yanım bu çalışmayı üstlenmek isterken diğer yanım tereddüt ediyor.
Bence bu çalışma, tek bir kategori yerine site genelini kapsayan bir dış SEO stratejisiyle yürütülmeli ve işi gerçekten dürüst yapan bir uzmana devredilmeli (tabii böyle birini bulmak ayrı bir mesele).