trk2019 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam o sorun yıllardir var, 2000 yılından beri belki, siz inanıyor musunuz gerçekten google'un buna önlem aldığını, önlem alsa keşfetim böyle olmazdı değil mi? Tamamen son 2 senedir ai'ye en çok biz adapte olduk kafasıyla her yere sokup eline yüzüne bulaştırdılar, hala bu sorun çözülmüş değil, ne zaman ki manuel kontrol sağlanır o zaman yola girer, globalde bile 20 yıllık siteler patladı, ciddi indeks sorunları var, o konu bu konu degil yani.

Son 1 tane kaldı, o da "sen geçmişte bu sitelere kesin girdin veya o kategoride bi şeyler okudun" ekibi, onlara da peşinen cevap verim girmedim, ilgi alanım bile değil, hep böyle alakasız takılıyor.
Açıkçası ben eskiye göre daha fazla istediğim sonuçlara ulaşabiliyorum bir süredir. Bahsettiğiniz 20 yıllık sitelerin saçma sapan içeriklerinin öne çıkarılmasından dolayı kullanmıyordum bile Google`ı uzun süredir. Çünkü o nasıl yapılır bu nasıl yapılır aramalarımda bile sadece spam yapan haber siteleri çıkıyordu. Şu an hala tam temizlenmiş değil, biraz daha temizlik yaparlarsa daha güzel olacak.

Burada değerlendirirken site sahibi olarak değil de kullanıcı gözüyle bakmak lazım. Bu arada söylediğim gibi Keşfetinizdeki sorun bence farklı birşeyden kaynaklı. Ya Google ilgi alanınızı takip edemiyor ya da başka birşey, detaylı bakmak gerekiyor ona.