Hocam tekrar yazayım
Ben neden islamı arıyorum bunu soruyorum size.
Benim islama geçmem için size göre önce onu aramam inanmam lazım.
Yahudi ailede doğan biri ya dur hele 4000 tane din içinden ben islamı arayıp ona inanmak istiyorum diye içine ilahi bir inanç mı geliyor ? : )
Sana o inanç aileden geçti yoksa bu cümleleri doğduğun ailenin dini için kuruyor olacaktın.
Ayrıca Kuran evrensel değildir. Bazı gerçekleri kabul etmeniz lazım.
Kuranı açıp okursan Örnekler , cezalar , Ödüller , o topraklara has . yani bölgesel. Zaten dilde arapça. Ki Kuranın parça parça ortaya çıkışı bile o bölgedeki olaylara dayanıyor. Nasıl evrensel diyebiliyorsunuz. Türkçe kitabını Çine yollayıp al oku bu evnresel demek gibi bir şey.
Misal rastgele bir çinli , japon , koreli yada herhangi bir milletten biri senin arapça dilinde senin bölgene has kültürüne özel yazılmış kitabı durup dururken açıp niye okusun. Ki okumuyorda zaten. Yani evrensel bir şey yok.
Kendi kültürüne yakın olan dini tercih eder ki milyonlarca yıl boyuna bu böyle olmuş.
Benim kültürüme ve mantığıma Kuran daha yakın dersin anlarım ama. Üzgünüm evrensel değil. Sizin insana bakma çevreye bakma tanrıyı arama olayınız dini kanıtlamıyor. Senin inancın ne kadar kuvvetliyse diğer dindekilerin inancıda o kadar kuvvetli. Senin düşündüğünü sana karşı onlarda düşünüyor. Sen kendine ilahi bir his geldiğini doğru yolda olduğunu düşünüyor olsanda , Diğer dinde olanlarda aynı hissediyor. Durum bu.
Hocam 😁 hocam açıp okursan sözünüz çok mantıksız, elbette okuyoruz ,Peygamber bozulmuş toplumlara gelir o dönem kız çocuklarına diri diri gömme hadisesine gidersek ,en çok bozulan cahiliye olan ve o dönem dünyanın turizm merkezi olan bir yere iniyor ,oradaki insanların Dili arapca ve arapca köklü bir dildir ,, o dönem ingiliCemi inseydi, siz o dönemde olsanız bu sefer neden yabancı dilde diyecektiniz, ayrıca insan işine gelince herseyo öğreniyor 😊arapca öğrenmekmi insanların zoruna gidecek ,din nereye yakınsa o yörenin insanlari inanır demişsiniz, evet güzellik nereye düşerse ilk oraya yayılır ama ,Müslümanlık şuan korede Afrika da vs vs aklınıza nere gelirse orda mevcut , ne yapalım koredeki musluman olan korelileri yokmu edelim sizin tezinizle 😁😁
Ayrıca kuranikerimi hakki ile anlamak için arapca bilmek gerekir ,çünkü Türkçeye cevrildiginde arapcadaki sözlerin bazen Türkçede karsiligi yok bu bilimsel .
Kuranı yerim evrenseldir kısaca:
evrensel prensiplerden yerine getirilmesi emredilen beş şey şunlardır:
1) Çalışmak,
2) Adil olmak,
3) Doğru olmak,
4) Ahde vefalı olmak,
5) Emanetin hakkını korumak
Ve daha binlercesi
Allahın kitabı olan Kuranda sizden öncekilerin kıssaları, sizden sonrakilerin haberleri, kendi aranızda olanların hükümleri vardır.
Kıssalar olmasi evrensel olmadigi anlamına gelmez Kuran yasa koyucudur. Tabi bu yasalar insanın özünü tamamlar ,kırmızı ışık ne zaman yanacağını insan belirler .
https://youtu.be/vPK2xokKryI?si=3vaky6upvNZgD7UK