Hocam tekrar yazayım
Ben neden islamı arıyorum bunu soruyorum size.
Benim islama geçmem için size göre önce onu aramam inanmam lazım.

Yahudi ailede doğan biri ya dur hele 4000 tane din içinden ben islamı arayıp ona inanmak istiyorum diye içine ilahi bir inanç mı geliyor ? : )
Sana o inanç aileden geçti yoksa bu cümleleri doğduğun ailenin dini için kuruyor olacaktın.

Ayrıca Kuran evrensel değildir. Bazı gerçekleri kabul etmeniz lazım.
Kuranı açıp okursan Örnekler , cezalar , Ödüller , o topraklara has . yani bölgesel. Zaten dilde arapça. Ki Kuranın parça parça ortaya çıkışı bile o bölgedeki olaylara dayanıyor. Nasıl evrensel diyebiliyorsunuz. Türkçe kitabını Çine yollayıp al oku bu evnresel demek gibi bir şey.

Misal rastgele bir çinli , japon , koreli yada herhangi bir milletten biri senin arapça dilinde senin bölgene has kültürüne özel yazılmış kitabı durup dururken açıp niye okusun. Ki okumuyorda zaten. Yani evrensel bir şey yok.
Kendi kültürüne yakın olan dini tercih eder ki milyonlarca yıl boyuna bu böyle olmuş.

Benim kültürüme ve mantığıma Kuran daha yakın dersin anlarım ama. Üzgünüm evrensel değil. Sizin insana bakma çevreye bakma tanrıyı arama olayınız dini kanıtlamıyor. Senin inancın ne kadar kuvvetliyse diğer dindekilerin inancıda o kadar kuvvetli. Senin düşündüğünü sana karşı onlarda düşünüyor. Sen kendine ilahi bir his geldiğini doğru yolda olduğunu düşünüyor olsanda , Diğer dinde olanlarda aynı hissediyor. Durum bu.

Tupcufikret adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam. Kuran sorgulamaniza okumanıza açıktır, siz Kuranda bir çok ispat vardır, tabiki Kuran evrenseldir ,yani bundan bin yıl daha okunduğunda rehber olması için gönderildi ,Allahin kendini ispatlamasi demişsiniz, bu sizin dünyaya gelme amacını kapatmış olur ,Allah dileseydi herkese iman ettirirdi, ama Allahin şanına yakışmaz bu biraz tanımaya çalışsanız anlarsiniz ,çünkü bir sınav olarak geldi lakin Allahin rahmeti gökleri yeri sarmış, esmasi heryerde vardır, söyleyin bir işi sanaltli bir işi yapmak için, ilim irade kudret gerekçesi lazım degilmi ,evrim diyerek sallamak ne kadar mantıklı, arı fizik kurallarını ve kimyayı nerden biliyor ? Vs tüm tabiat nerden biliyor ,bu şekildedir Allahin esmasi yansımıştır yani sıfatlarını okuyun derim ,elbette herkes inanmayacak çünkü, Kuranda nefsin hoşuna gitmeyen bir çok şey yasaktır, bu insanların iyiliği sağlığı ve bircok derdine deva icindir, biz bilme karşı değiliz ki sizin bilim dediğiniz 1880 de demirin yerden çıktığını da söylüyordu, oysa gökten indi ,bilim bir arastirmadir sebebini araştırır, ayrıca evrim yaratılışı çürütmez sizin verilmek yani ,hayvandan veya balıktan evrilerek geldik demek, bir seçimdir Allah sizi o şekildede yaratabilirdi ,ama Allah insanları en güzel bir biçimde, halife olarak dünyaya getirdi ,gözlerinizi açıp etrafınıza bir bakın, dünya da bile plan yapmadan bir seyahate çıkarken, nerden geldim nereye gidiyorum sorusunu bilmemek ,nedenli size mantıklı geliyor ,oysa tüm nimetler sizin ağzınıza göre, tüm olanaklar milim hesaplar ile sizin için intizamli bir şekilde, yapıldığını saten araştırmalar ile görmekteyiz, hersey bu kadar duzen içinde iken ,su sizin sanatli bedeniniz saliverilecekmi sanıyorsunuz, arkadaşın biri yukarıda, Allah olabilir ama lakin dünyaya karışmıyor sözü ne karar mantığa yatıyor, bir yaratıcı, karıncaya daha bir görev vermişken insanı sahipsizmi bırakacak sanıyor mantığa ne kadar ters .

Yani hocam bana yazmışsınız bir ateist gözü ile bak ,gene önyargili davranıp yazmışsınız nerden biliyorsunuz önceden ateist agnostik desin vsvs olmadığımı? Bence siz önyargiyi bir kenara bırakıp İslami öyle araştırın unutmayın insan kusurludur islam kusursuzdur.