ismailb adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ataması yapıldı mı yapılacak mı ? Sözleşmeli personel kadroya geçmeden eş durumu yapamaz. Eğer yeni atanacaksa 3 yıl sözleşmeli öğretmenlikten sonra kadroya geçer. Ancak o zaman eş durumu tayini yapabilir.
3+1 4 yıl süre ile atandığı yerde kalmalıymış sanırım. Teşekkür ederim hocam

sungurbey97 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Muhtemelen sayılmaz. Öncelikle Eşiniz sizin olduğunuz yere gelecekse ikamet ettiğiniz yeri resmi nikahtan sonra değiştirmemeniz lazım. Ayrıca öğretmenlikte eş durumu atamasında en az 3 yıl sabit bir okulda zorunlu hizmet şartı var. Bu durumu size daha önce söyleyen olmadı mı ? Yani atanır atanmaz tayin durumu yok. İki taraf memur dahi olsa 3 yıl zorunlu hizmet görevi var.
Sayılıyormuş hocam, fakat sözleşmeli öğretmen durumu var dediğiniz gibi. Bizde yeni araştırıyoruz bunları teşekkür ederim

Jorphy adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
6 ay askerlik 365 gün yapmıyor ki hocam, 180 gün yapar
Başvuru tarihi veişe başlama tarihini ele aldığımda süresi ucundan yakalayabiliyoruz hocam sadece askerliği demiyorum.

FreudAdler adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Eş durumu diye bir şey öğretmenlikte artık yok. Zorunlu doğu görevi mecburi.
Çok istiyorsanız aile birliğini korumak adına siz doğuya gidin, tek taraflı eş durumu açık - Erdoğan

fatiheryildiz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam öncelikli şart sözleşmeliden kadroya geçmek, ondan sonra atama taleplerinin değerlendirilmesi var yani... İşin özeti Şuan 3 + 1 diye hatırlıyroum sistemi.. 3 yılını dolduracak + 1 de kadroya geçecek ve o yıl tayin talebinde bulunabilir. MEB doğuda ve az tercih edilen yerlerde öğretmen tutma yöntemi bu şekilde.. Doğuda terör tehdidi ile karşı karşıyayım bile diyenin herhangi bir şikayeti olmadığıdan dolayı reddedildiğini biliyorum.
Çok zor durumlar. Teşekkür ederim hocam, bakalım ne yapacağız. Önceki planımızda benim gittiği yere gitmem fikri vardı. İş durumum çok güzel bir teklif aldım öyle olunca bu yolu araştırmaya başladık.