dostum evet bu şekilde kilo verirmisin ? evet verirsin, ama ne kadar sağlıklı verirsin tartışmaya açık.
su çok güzel bir yağ yakıcımıdır ? evet, yağı malesef vucudunuzdan sadece nefes ve su ile atabilirsiniz, terleyeyim sauna yapayım kardiyoda 180 nabız yapayım anca ödem - vucuttan su atarsın. hele su içmeyen biriysen vucudun bu hayvan bana su vermiyor ben depolayayım kendimi der, ekstra su atarsın kilo verdim zannedersin, ama düzenli beslenmeye tekrar başladığın an bi bakmışın inanılmaz hızda kolay geri alırsın.
kalori açığı vermek kilo verdirirmi, evet verdirir önerilen miktar 500'dür çok iyi idman yapıyorsan profesyoneller bile definasyonda yarışma öncesinde 1000e çok nadir çıkar artık son düzlüğe girmiştir 1 hafta filan kalmıştır öyle çıkar, boş yere makrolarından kısmaz, yada var olan yüklediği depolarını eritir. ayrıca o kadar açık verdin ama vucudun bi senteze ihtiyacı var, tamam kilo veriyorsun ama kas yıkımınada deli gibi uğrarsın, burada vucudun savunma mekanizması devreye girer yağla beraber kaslardanda çekmeye başlar. evet inanmayacaksın ama vucudunda kaliteli karbonhidrata (bazlama ekmeğe değil) şekere (rafine şekere değil, mevyeden gelen doğal glikojene) hatta kaliteli yağa bile ihtiyacı var (kavrulmamak tuzlanmamak kaydıyla çiğ ceviz, çiğ fındık, çiğ badem) gibi.. en önemlisi protein, katı diyet kurallarından ziyade sağlıklı beslenmeyi öğrenip makrolarını düzgün ayarlamakla aslında 500 bile değil bak, 300 bile eksik alsan sporla destekle, uykunu güzel uyu kalıcı ahiretlik zayıflarsın. böyle anca sağlığından olup aç kaldığınla kalırsın. normal düzene döndüğün an tekrar almaya başlayacaksın. aslında herşey bi kombin, beslenmede, uykuda, sporda her zaman diyorum işin %60'ı kaliteli beslenmekte biter. burada kastım hergün 200 gram tavuk bonfile somon değil, karaşimşekte güzel bi protein deposudur, yoğurtta... nasıl besleneceğini öğrenmek mevzu. aksine beslenmedikçe metabolizma yemek yemedikçe yavaşlatır kendini.
ihtiyacın olmadan vitamin takviyesi almak büyük hata, ayda bir aile hekimine gittin mi ? tam kan sayımı verdin mi ? neyin eksik neyin fazla baktırdın mı ? neden ihtiyacın olmayan bişeyi fazla yükleyerek karaciğerini yağlandırıyorsun yada yavaşlatıyorsun ? neye ihtiyacın varsa onu almalısın dışarıdan.. haaa "multivitamin complex alam günde 1000mg çakam bayılmayam" kafasındaysan ben sana özelden söz veriyorum ücretsiz yemeni içmeni spor programını düzenlerim bu işin sporu pahalı, diyeti pahalı, sağlıklı kaliteli yaşamak istiyorum diyen kimseyi bu güne kadar geri çevirmedim (evet profesyonel seviyede ücretli desteklerim olmuştur forumda inkar etmiyorum) çok büyük yanlıştasın dost kendine kalıcı geri dönüşü olmayan hasarlar verirsin, ben kilo vermeyi vaad etmiyorum, sağlıklı yaşamayı uzun vadede yağ oranını minimuma çekip yunan tanrısı gibi olmanı vaad ediyorum.