Deizm mantıklı geliyor olabilir saygı duyarım. Ama Tanrı'nın dünyayla söylenen yollardan herhangi biriyle iletişime geçmiş olma olasılığı çok ütopik.
Bir Tanrı tüm alemlere kutsal kitap gönderip bunu da bir insan aracılığıyla yapıyorsa, o kutsal kitaba peygamberin evine misafirliğe gittiğinizde akşam çok oturmayın efendi efendi saati gelince kalkın, o size söyleyemiyor ama ben söylüyorum demez. Bu bile tek başına kutsal kitabın Tanrı kelamı olduğunu anlamamızı sağlıyor aslında.
Normalde bu forumda bu konulara çok girmem ama bugün bir istisna oldu.
Zaten bende yaratıcının hiç bir zaman insanlar ile iletişime geçtiğine inanmıyorum. Sadece varlığını hissediyorum.
Eğer gerçekten insanlar ile iletişime geçiyor olsaydı. Gunumuzun yakın tarihinde de bir Peygamber görevlendirilirdi büyük ihtimalle.
Daha iyi bir örnek.
Kuran da biz tüm kavimlere Peygamber gönderdik denir. Ama fetret devri olan 600 yıllık zamanda, Hz İsa ile Hz Muhammet arasında Peygamber gelmemesi düşündürücü. Bu 600 yıllık zamanda insanlar gerçek olduğuna inandıkları tahrip edilmiş incil'e inandıkları için küfre düşmüşlerdir. Cehennemlik olmuşlardır.
En azından bir Peygamber gelip güncel sürüm İncil getirebilirdi. İnsanların küfre düşmesi önlenmiş olurdu.