Merhaba hocam , Evet wise İngiltere şirketiyle kullanılabilir fakat size İngiltere şirketiyle olan ve %90 bize dönüp gelen hesapları patlamış , içeride para kalmış vs kimsenin bahsetmediği müşteri sorunlarıdan bahsedelim.
Ama başlamadan önce bizlerinde aktif olarak 3,5 yıldır , 3 adet Amerika şirketi ile 3 farklı stripe ( amerika şirketidir araştırınız google ) kullandığımızı ve kurumsal danışmanlık ofisli ve marka tescili olan bir firma olarak sadece geçen yıl 161 adet amerika şirketiyle stripe açtığımızı belirtelim. Bunların arasında belki 30-40 adet İngiltere'den patlak wise ile şirketli müşterimiz var.
Örnek kirada olan kendi hesaplarımızdan birisi ;
Şimdi başta bahsettiğimiz İngiltereden açılmış wise ve stripe ile sizlere bilgi verelim biraz.
1- İngiltere şirketleri ucuza gelsin diye ister online ister danışmanlık firması fark etmez ( örnek 89 pounda şirket kuranlar vs gibi ) herkes aynı adres ve aynı DİREKTÖR üzerine kuruluyor.
YANİ DAHA ÖNCE 100 LERCE KEZ patlamış adres ve direktör , wise'ın ve stripe sisteminde daha önce kayıtlı (adres/ direktör) patlamış hesap bilgileri , sizin hesap doğrulamanızı bekliyor
2- BU DİREKTÖR GENE UCUZA GELSİN DİYE 1000000 LERCE kişiye ( TÜRKİYE DE VE AMERİKA'DA OLMAYAN BİR MESLEK SADECE UK DE VAR YASALARI FARKLI BİR ÜLKE OLDUĞU İÇİN ) tanımlanması hata !
Normalde '' 1 '' direktör ''1'' şirkete atanır tabi eğer ingiltere vatandaşı değilseniz.
3- HADİ DİREKTÖRDEN YIRTTINIZ Kİ İMKANSIZ WİSE ve STRİPE DİREK BUNA BAKIYOR HESAP AÇILIRKEN YADA DOĞRULAMADA ( SONRADAN ÖDEME ALINCA ) BU seferde adres sorunu başlıyor.
Evet daha önce patlamış 100000000 lerce kişiyle aynı adresi kullanıyor şirketiniz. EEEEe 89 pounda boşamı şirket kuruluyor ucuz etin yahnisi misali yada biz salağız her yıl Amerika'ya sırf suit numaralı şirketimize özel adres için 99 $ sadece adres parası ödüyoruz .
4- bize en çok gelen patlak hesaplarrrrrrrrrr. İNGİLTERE şirketiyle AÇILMIŞ WİSE ve STRİPE hesaplarından kafanıza göre TÜRKİYEYE VEYA KRİPTOYA VS PARA ÇEKEMİYORSUNUZ , İZİN VERMİYOR, YADA BOOOOMM PATLADINIZ HİÇ SÖYLEMEDEN .. SÖYLEMİYOR BİLE
SONRA HOCAM YANDIM BİTTİM İÇERDE BİLMEM E 7000 - 10.000 POUND PARAM KALDI HESAP KAPANDI DİYE YALVARIP BİZA AĞLIYORLAR...
YAPACAK TEK ŞEY
Umarım cevaplar sizlere fikir vermiştir , faydalı olmuştur..
Yazımızı beğenmeyi unutmayın ve dikkat edip paranızı ne wise , ne stripe , ne 89 poundculara kaptırmayın !
mesajımı alıntıladığınız için cevap yazıyorum. "yada biz salağız her yıl amerikaya..." şeklindeki yorumunuzda başlayacak olursam; salak olup olmadığınızı bilmiyorum ancak ben kendi tercihimin doğru olduğunu düşünüyorum. elbette bu tercih kişisel hedeflere, ticari amaçlara göre kişiden kişiye değişecektir.
" HESAP KAPANDI DİYE YALVARIP BİZA AĞLIYORLAR... " söyleminiz profesyonellikten ne kadar uzak olduğunuzu gösteriyor. umarım başıma böyle bir şey gelmez ama gelirse emin olduğum tek bir şey var bu üslupta olan herhangi bir aracıdan kesinlikle yardım istemeyeceğimdir.
aynı adresin kullanılıyor olması evet risk, o konuda bir yorum yapamıyorum. ancak direktör konusu yanlış bilgi veriyorsunuz, mesajınızı okuduktan sonra direktör olarak yalnızca şahsımın yer aldığını teyit ettim.
hatta bu konuda yaptığım araştırmalardaki notlarımı da ekleyeyim,
İngiltere'de şirket kurmak için İngiltere'de fiziksel olarak bulunma zorunluluğu bulunmamaktadır. İngiliz Şirketler Kanunu'na göre (Companies Act 2006, Bölüm 9), dünyanın herhangi bir yerinden bireyler veya tüzel kişiler, İngiltere'de online olarak şirket kurabilir ve yönetebilirler. Yasa, şirket yöneticilerinin Birleşik Krallık vatandaşı veya mukimi olmasını şart koşmamaktadır.
Ayrıca, sanal ofis adresi kullanımı da İngiltere yasaları çerçevesinde tamamen yasaldır. Companies Act 2006, Bölüm 86'ya göre şirketlerin İngiltere sınırları içerisinde geçerli bir "kayıtlı ofis adresi" (Registered Office Address) bildirmeleri zorunludur. Bu adres, şirket adına resmi yazışmaların yapıldığı adres olarak kullanılır ve fiziksel olarak şirket yöneticilerinin burada bulunmasını gerektirmez. Bu nedenle sanal ofis hizmetlerinden yararlanarak kayıtlı ofis adresi sağlanması uygulamada yaygın ve yasalar açısından uygundur.
bankacılık işlemlerine ilişkin kapanmaların temel nedeni ise hesapların ne şekilde kullanıldığı ile doğrudan ilgili olduğunu düşünüyorum.