Merhaba,
Burada ki gönderi tamamen kişisel fikirlerimi içermektedir.
Varsa ekstra fikri olan yanlış düşündüğümü iddia eden tartışalım.
Son zamanlarda ele geçirilen r10 hesapları hakkında sürekli yönetimin suçlanması ve kullanıcıların hiç hatası yokmuş gibi davranması kabul edilemez.

R10.net gibi büyük ve köklü platformlarda güvenlik her zaman en büyük önceliklerden biri olmuştur. Son zamanlarda bazı hesapların çalındığına dair iddialar olsa da, yönetimin zaten elinden gelen tüm önlemleri aldığı çok açık. 2FA gibi ekstra güvenlik katmanları zaten mevcut ve kullanıcılar hesaplarını güvende tutmaları için sürekli bilgilendiriliyor.

Burada önemli olan, dijital mecralarda hiçbir sistemin %100 güvenli olmadığı gerçeğini kabul etmek. Kullanıcıların zayıf şifre kullanması, farklı platformlarda aynı şifreyi tercih etmesi, sosyal mühendislik ile karşı karşıya kalması, veya benim en net bundan olmuştur dediğim durum c*rackli yazılım kullanmak. Yönetim, teknik altyapıyı güçlendirmek için gereken her şeyi yapıyor; ancak kullanıcıların da kendi sorumluluklarını yerine getirmesi gerekiyor.

R10 gibi büyük bir platformun, "açık veya kapalı kod paylaşımları" gibi konular yüzünden hacklenmesi mümkün değil. Eğer böyle bir durum yaşanıyorsa, bunun büyük oranda kullanıcı hatalarından kaynaklandığını unutmamak lazım.
Yani burada son zamanlarda açılan konularda yok böyle yok şöyle gibi konular açmak yerine bireysel güvenlik önlemlerini artırmak çok daha mantıklı olur.

Ekstra Dipnotum: Cr*ackli yazılım kullandığınızda zaten cookie stealer var ise içerisinde 2fa ya vs gerek kalmadan çat diye hesabınız üzerinde müdahale yapılabilir.