constantine38 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam zaten aynı şeyleri söylüyoruz da bizim dememizle olmuyor.
Elini taşın altına sokan kim var?
Kim buna bütçe ayıracak, kim toplayıp kısırlaştıracak.
Bu mevzu yeni çıkmadı ki.
Kaç senedir tartışmalar bu eksende devam ediyor.
Bir şekilde artık bir çözüm bulunmalı.

Ayrıca şu yaşam alanlarını istila ettik klişesine katılmıyorum.
Metropoller onların yaşam alanı değildi.
Doğadan getirilip evlere, şehir merkezlerine tıkılıp, insanların canları sıkılınca sokaklara bırakıldı.
Plansız beslemelerle hayvanların sayısı çoğaldı.
Köpekler dünyaya yeni gelen canlılar değil.
Eskiden mahallemizde de köpekler vardı ama sayısı bu kadar değildi.
Sözde hayvanseverler yüzünden popülasyonu bu derece arttı.
hocam önceden metropol diye bir şey mi vardı ?
eskiden her yer doğa idi.
dünyayı beton yığınına çeviren bizleriz.
bu sıkıntıyı yaratan bizleriz
çözüm üretmeyen bizleriz
sonuç ? suçlu köpekler.
ayrıca herşeyi geçtim, doğanın bir dengesi var.
tırnak kadar arı, nesli tükendiğinde dünyayı bekleyen tehlikeyi araştırmanızı öneririm.
kedilerin bu dünyadaki insanlığa olan faydalarını
aynı şekilde köpeklerin....

bak sana basit bir şey anlatayım,

benim köpeğim golden cinsi köpek,
3.5 yaşında, bırak birisini ısırmayı, diş bile gösterdiği yok.
yakınındaki birisi koşunca kovalamaca oyunu sanıyor, onun yanında birlikte koşuyor.
mahallede misafirin kızı oğlumu görünce korktu koşarak kaçtı. benim oğlanda oyun zannedip kuyruğunu sallayarak onun peşine koştu, ve kız çocuğu düştü.
şimdi burda kim suçlu ?
anne baba suçlu.
çünkü o çocuğun beynine kodlamışlar, köpek gördün mü koşarak kaç kızım.
bre gerizekalı, husein bolt bile bir köpekten daha hızlı koşamazken, senin ufacık kızın nasıl kaçsın ?
göz teması kurmadığın sürece köpek sana saldırmaz. köpekler cicidir güzeldir şeklinde eğitilseydi o çocuk, o kaza yaşanmazdı.





bu mesajımı alıntılayıp cevap veren kaçak güreşci konu sahibine cevap olarak yazıyorum. çünkü vereceğim cevapla yerin dibine sokup sokup çıkaracağımı bildiği için engelledi beni.


işine gelmeyince engelliyorsun demek. ucuz basit, zekan kadar çürük bir numara. az delikanlı olda bi tartışma içindeysen madem kaçak dövüşme. sonuna kadar tartış. laf sokup engelliyince ne olacaksın büyüyüp adam mı olacaksın ?


yaş kaç bilmiyorum ama, istila derken ben son 10 yılı kastetmiyorum, dünyanın varoluşundan bu yana olan süreçten bahsediyorum.
kendim aynı zamanda köpek eğitmenliği de yapıyorum. şu basit köpek konusunu anlamayan insanlardan bile daha zeki benim OĞLUM.
kendisi ayrıca şov köpeğidir.
benim oğlum KOVALAMAYI değil kovalanmayı sever,
amacı kızın önüne geçip kızın onu kovalamasıydı.
dünya sadece senin de değil insanoğlu. ya seve seve ya da seve seve diğer canlılarla birlikte yaşamayı öğ-re-ne-cek-sin.
mahallenin tüm çocukları oğlumu tanır. akşam yemeklerini oğlumla oyun oynama karşılığında yiyip oynamaya gelen çocuklar var. herkesi kendiniz gibi havyan düşmanı sanmayın.
nefret dünyanızdan çıkıp sevgi dolu nesiller yetiştirmenizi beklemek çok mu hayalperestlik olur acaba ?
aaa sinek ısırdı, öldür,
aaayyy karıncı çıktı öldür
ay köpek ısırdı öldür
ay kedi tırmaladı öldür.
biri de çıkıp sormuyor, asıl ölümcül HAYVAN insan mı yoksa 4 ayaklı hayvanlar mı ? diye.