Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba, son günlerde açılan konular için yazıyorum. Buradan dolandırıcılara yol göstermiş gibi olmak istemem ama bir çalınma yöntemini söylemek istiyorum.

Forumda herkes iş yaptığı için genelde domain uzantılı mail adresleriyle kayıt olunuyor. Kayıt olduktan sonra çoğu kişide gözlemlediğim bu domainler bir süre sonra yenilenmediği için boşa düşüyor ve çoğu üyede sanırım mail adreslerini değiştirmiyor. Peki dolandırıcılar bu mailleri nereden buluyor ? Özelikle ticaret yapan arkadaşlar ticaret konularına bu mailleri kabak gibi yazıyor iletişim adresi olarak. Konulara yazılan iletişim mailleri (özellikle domain uzantılı olanlar) üzgünüm ama çoğu üyenin aynı zamanda r10 üyelik maili. Bu şekilde olmasa bile destek , info gibi sektörde kalıp hale gelmiş random kelimeleri domainlerin başına yazarak her kombinasyonu deniyorlar. Sonra şifremi unuttum diyip şifreyi sıfırlıyorlar, Basit gibi görünen bir olay gördüğünüz gibi nelere varıyor. Mümkün olduğunca kayıt mailinizi ticaret mailinizden ayrı tutun.
Hocam bu taktikle milyonda 1 kişinin ancak hesabı ele geçirilebilir. O da 2fa açık değilse.