Vakana adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşlar selamlar,

Normalde trafik kurallarına azami ölçüde riayet eden biriyim. Ancak bazen edsli yolda dalgınlıkla hızı aştığım olabiliyor. Örneğin bilenlerbilir İstanbul Mahmutbey - Arnavutköy arasında çok fazla EDS mevcut ve hız sınırı 80 KM. %10 töleransla birlikte 88 km oluyor. Arada dalgınlıkla ve yol boşken 90-92 kmyi gördüğüm oluyor hatta şansa kameraların olduğu yerde birkaç defa yaşadım. Ancak şu ana kadar Allah'a şükür hiç ceza yemedim. Bu EDS'nin olayı nedir? EDS tabelası var, EDS kameralarını da görüyorum. Sınırı aşmış olmama rağmen şükür ceza gelmedi. Bu durumun olayı nedir acaba? Anlık limit aşımına ceza kesmiyorlar mı? Çünkü ben limiti maksimum 10-15 saniyeliğine dalgınlıkla aşıyorumdur.

FHO adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba,
Mantığını bende tam anlamıyorum, Kocaeli de kuruçeşme de aralık hesaplayan EDS var ve hız limiti 82 KM fakat ben 83 KM ile ceza yedim. Bu EDS'ler aralık hız tespiti yapıyor, birkaç polis hesabı var diyorlar ki EDS'ler yazan hız limiti + %10 tolerans ama bizim burada ki EDS'ler gayet 82 yerine ortalama hız tespitinde 83 olduğunda da yazıyor. Yani nasıl bir mantıkı var tam olarak anlamış değilim.

hocam şöyle oluyor kamera seni gördüğünde 83 olması değil o mesafeyi hız sınırının üstünde bir ortalama ile tamamlaman sorun oluyor
Basit bir hesapla ile burada bilinmeyen bir a noktası ve b noktası var. o iki nokta arasında ölçüm yapılıyor. o kadar uzun olmaz ama basit olması açısında kilometre saat mantığında anlatayım. arabanla 100 km hızla gittiğinde bu 1 saatte 100 km yol tamamlayacağın anlamına gelir. Yarım saat 80le yarım saat 120yle gittiğinde de 1 saatte tamamlarsın.
Buradaki mantıkta orada devreye giriyor. Yine kolay anlaşılması adına burada hız sınırının 100 olduğunu varsayalım. Sen 40 dakikada yolu tamamladığında sistem ortalama aldığında diyor ki demek ki bu saatte 150 km hızla gidiyor diyor.