Önce veterinere götürün büyük ihtimal enfeksiyon var, kedi sokaktan mı geldi öncesinde Herpes var mı bilemiyorum, belirti Herpes'e benziyor, veteriner onaylarsa o zaman Azitro şurup yazar (antibiyotik), sabah akşam 0,5 ml ağızdan veriyorum ben bu durumlarda + eczaneden Genta sabah akşam 1 damla da gözüne damlatıyorum buna reçete gerekmiyor. İlaçlar 150 civarı tutar sanırım asıl tutan antibiyotik ama asıl sorunu çözen de o. Eğer herpes ise antibiyotiği geciktirmeyin o virüs yumuşak dokuları yer çünkü, göz, ağız ve burun mukozası vs, sonra önce göz sonra solunum yolları kapanır, kedi yemek yiyemez ve nefes alamaz, yani tedavi edilmediği takdirde ölümcüldür, haliyle ihmale gelmez.
Not: Son zamanlardaki virüsler çok kuvvetli bazen şurup yetmiyor, bu sene Herpes olanlara yetmedi kedinin durumuna göre , Azitro yanında, 3 veya 5 gün Amoksisilin iğnesi yaptırmak zorunda kaldım ancak toparladılar, bu durumda kediyi gözlemlemek ve iyileşme durumunu incelemek önemli.
Merhaba şuan kedim daha iyi ancak arada bir ne olur ne olmaz diye çay ile beraber yavaş yavaş siliyorum, sabah olduğunda direk veterinere götüreceğim, bu gece takip etmedi istedi.
Sokak kedisi değil kendisini yeni sahiplendim 4.5 yaşında uykucu bir arkadaş, sadece tek gözü var bu gözüne de bişey olmasından endişelendim diyebiliriz.
Veteriner ne yazarsa onu yapacağız fiyatı hiç önemli değil yeterki sağlıklı olsun.