İzlenme süresi ve izlemeden geçen kişi oranı önemlidir. Youtube'da herkes bu şeyleri söylüyor.
1) Karşımızda dünyanın en güçlü yapay zekalarından biri var ve algoritmayı o yönetiyor.Youtube yöneticilerinden birinin röpörtajını izlemiştim. Algoritmayı bilmesinin imkanı olmadığını söylüyordu. Sadece video kalitesi izlenme oranı gibi klasik şeyler söylüyordu.
2) Bir kanal açtığımızda algoritma öncelikle bizi tanımak istiyor. Spam mı yapıyoruz. İyi veya kötü video mu yapıyoruz. İlgi alanlarımız neler.
3) Bizi tanırsa videolarımızın önünü biraz açıyor. İlgi alanlarımız ve youtube geçmişimiz önemli. Bazı kanalların çok hızlı yükselmesi ya da bazılarının zorlanması bu yüzden olabilir. İlk kriter bu diye düşünüyorum. Bu sebeple kimileri kanalı ısıtıp video atıyor.
4) Video izlenme oranı veya videoyu izleyenlerin sayısı kadar videoya gelen yorumlar, like oranı ve paylaşım sayıları da önemli diye düşünüyorum. Özellikle hızlı yükselen kanalların like ve yapay zeka ile yapılmış yorumları dikkatimi çekiyor.
5) Süper kaliteli videolar yapıp çakılan kanallar olduğu kadar, ortalama video yapıp milyonlarca abonesi olan kanallara rastgelmişizdir.
6) Kısa keseyim. Maili açmanızdan kanala attığınız videolara kadar tüm süreç gözetim altında, hatta bir pc'de 2 kanalınız varsa o bile sıkıntı yaratabiliyor. Telefon onayları, tarayıcıya eklediğimiz hesaplar ve her adımımızı Big Brother gözetliyor. Çok zeki bir arkadaşımızdır kendisi.

Sonuç olarak algoritmayı çözmek zor, % 75 oranla izlenen kanalım çakılmış durumda, % 50 izlenen kanal uçuyor. Başarılar dilerim.