ultibil adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Platformun reklam seçenekleri doğru hedef kitleyi bulmanız için daha iyi olacaktır
Ben de öyle düşünüyorum hocam, araştırmalarıma göre takipçi başına ücret 30-40 kuruş tabi daha ilgi çekici içerik olursa ücret azalır. Yani 40k tl ile 100k takipçi kasılabilirse organik, bu çok güzel bi sayı

PrimeSoft adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
“-Yüksek takipçili hesaplara parayla videolarımı paylaştırma”
Hiçbir faydası olmuyor sponsorlu reklam daha iyi olur.
Sponsorlu reklam dediğiniz nasıl hocam, bi ürün satmıyorum kendi profilimi mi öne çıkaracağım örneğin profil g. reklamı gibi

nothers adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bence bunun için reklama ihtiyacın yok.
Asya ülkelerine gideceksen gece hayatını, beachlerini, güzel kadınları çekiceksin demektir. Bu üçlüyü izlemekten keyif alan tek miller bizizdir. Dolayısıyla;

Erkek kitleye hitap bir hesap satın al, istediğin konsepte çevir bol bol kapakta kadın fotoğrafı olan reels paylaş. Beach, night vs. Kemik kitleyi bu şekilde oturtur normal videolar ile devam edersin.
Mantıklı hocam, gerekirse bir editör tutarım ham videoları düzenletir atarım

shadlerss adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Asya içeriği bayağı tutuyor, hele bi de samimi ve kaliteli çekersen uçarsın. Şimdi hızlı büyümek için birkaç taktik var:
1. Büyük hesaplara içerik paylaşımı yaptırmak: Bunu yapacaksan, gerçekten hedef kitlenle alakalı ve aktif hesaplarıseç. Ölü takipçili hesaplara para bayılmanın hiç faydası olmaz. Ayrıca, büyük hesaplar yerine mikro-influencer’larlaanlaşmak bazen daha organik etkileşim getirir.
2. Reels ve Shorts’a yüklenmek: YouTube Shorts, Instagram Reels ve TikTok’un algoritması şu an deli gibi yeni içerik pushluyor. İlk 3 saniye aşırı dikkat çekici olmalı ki izleyen hemen geçmesin.
3. Reklam stratejisi: Direkt profil ziyareti reklamı yerine, içeriğin kendisini boostlamak daha iyi olur. İçerik zaten iyiyse ve insanlar izleyip kaydediyorsa, organik olarak da yükselirsin. TikTok reklamları nispeten daha ucuz, IG ve YT’de biraz daha pahalı ama yatırım yapılır.
4. Trendleri ve yerel kültürü kullan: Gittiğin yerin popüler TikTok müziklerini, meme’lerini veya gündemlerini yakala. İnsanlar kendi kültürlerinden bir şey görünce daha çok etkileşime giriyor.
5. Yorumlarda etkileşim kas: Videolarına gelen yorumlara mutlaka cevap yaz, hatta insanları yoruma yönlendir. “Siz olsanız burada ne yapardınız?” gibi sorular sormak bayağı işe yarıyor.

Önce kaliteli içerik + trendleri yakalama → sonra boost → sonra etkileşimi kışkırtma. Parayı rastgele saçmadan önce birkaç deneme yap, en çok tutan formatı bul, sonra ona yüklen.
Çok teşekkür ederim detaylı yorumunuz için. Yani aslında 100 - 200k para harcayarak sanırım iyi bir kitleye ulaşmak mümkün gibi duruyor. Tabi içerikler de güzel oalcak, zamanla da gelişecek

sanalrisk adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sponsorlu reklamla gelen geri gitmiyor gitse de az kişi takipten çıkıyor.
Reelsları profil g. reklamından mı bahsediyorsunuz hocam sponsorlu derken

Gokenim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
C: hiçbiri
D: Her gün düzenli video paylaşıp keşfete düşmek ve organik büyümek.

Eğrr her gün düzenli video paylaşırsan keşfete düşmeme ihtimalin yok. Yeter ki videoların üstüne ilginç izleyecek yazılar yaz örn: "Bu tapınakta yılda 1 milyon fare yiyorlar" gibisinden abartarak yazarsan hem izlenirsin hem takipçi gelir hem de çok yorum alır direkt olduğunu gibi paylaşırsan bir şey bekleme
Haklısınız, içerik edit kısmı çok önemli. Zaten bir kere ivmeye yakaladım mı gerisi gelir. Tek sıkıntı o ivmeyi yakalayana kadar motivasyonumu kaybetmemek. Zaten onun için başta para harcayıp boostlamak istiyorum, biraz kitlem olunca motive olurum devam etmek için