Güncelleme:

Youtube üzerinden yaptığım videolu itiraz sonucunda itirazım kabul edildi. Artık bir sorun kalmadı. Youtube iş ortaklığı programım devam ediyor

------------

Youtube kanalıma dile kolay 100 gündür shorts atıyorum eski kanal olduğu için 3 milyonda katıl ve süper teşekkür gibi para kazanmanın ilk aşamasını açmıştım.
Ve sonunda bugün 90 günde 10 milyon izlenme şartını karşıladım ki ne tesadüf iş ortağı programının askıya alınacağına dair bildirim geldi.

Yeniden kullanılan içerik politikası sebep gösterilmiş açıklamada. Videolarım özgün kısaca üretim aşamasından bahsedeceksen olursam.

Video Üretme Sürecim
1. İnternette yazılı bir ingilizce hikaye buluyorum.
2. Hikayeyi chatgpt ile türkçeye çevirip, metni biraz kısaltıp özgünleştiriyorum.
3. Elevenlabsten hikayeyi seslendiriyorum(bazen kadın bazen erkek sesiyle)
4. Sesi indirip ses boşluklarını silip, hızlandırıyorum(akıcı video olsun diye)
5. Arka plana ilgi çekici videolar koyuyorum(asmr, yemek, ilginç videolar tarzı ve her 3 saniyede bir değişiyor)
6. Ekranın ortasına elevenlabsteki seslendirmeyi altyazı olarak koyuyorum.

Birde ek olarak, paylaştığım shortsları derleyip 10 tanesini bir kolaj yapıp uzun video olarakta yayınladım. Yani tamamen aynı olmasada shorts ve videolar aynı içerikten oluşuyor acaba ondan mı?

İtiraz etsem açılır mı sizce, yoksa itiraz etmeden yapmam düzenlemem gereken yerler var mı?
Bu konuda bilgi ve deneyimi olanlar cevap verebilirse çok sevinirim.
Ayrıca isteyene özelden örnek videomu veya kanal linkini iletebilirim.

Fikirlerinize ihtiyacım var. Bu süreç artık beni çok yordu. Sanırım 1-2 gün bekleyip kendimi toplayacağım.