Rothstein adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Rica ederim ne demek. Etiket sayfalarınızı kaldırırken bu sayfaların url'lerini ilgili sayfalara 301 yönlendirmesi yapmayı unutmayın.

robots.txt biraz farklı çalışır, genellikle arama motoru botlarının erişmesini istemediğiniz klasörlerinizi bu şekilde ayarlayabilirsiniz, yani /etiket/ sayfalarınızın sadece içeriklerine erişemeyecek, ancak yine de bu sayfalarınızı boş olarak index'leyebilir.
Hocam çok teşekkürler. İlk aşamada etiket sayfalarını kaldırmadan bu sayfalardaki noindex, follow meta tagını noindex, nofollow yapmayı düşünüyorum. Zaten bu sayfalar hiç bir zaman indekse açık değildi hocam. Böylece botların bir nevi etiket sayfalarımızı ziyaret etmemesini sağlayıp tarama bütçesinin sadece mevcut içerikler için daha efektif kullanılmasını sağlamayı düşünüyorum ilk etapta. Bir müddet sonra da dediğiniz şekilde etiketleri kendi ana içeriklerine 301 yapmayı düşünüyorum. Sizce yanlış mı düşünüyorum? Milyon civarında içeriğim mevcut bu arada. İlk aşamada noindex, nofollow sayesinde botlar artık bu etiket sayfalarını boşuna dolaşmamış olacaklardır diye düşünüyorum.