İngiltere şirketini ben de öneririm. Eğer İngilizceniz iyi, kafanız da az çok hesap kitaba basıyorsa öneririm. Tamamen online kurulumu yapılabilir, masrafı da çok değildir. @BilWeb; kardeşimizi tanımam etmem ama dedikleri doğrudur, ben 2-3 yıl evvel yapmıştım, ondan sonra özellikle yıllık beyannamelerin ücretleri ve sanal adres ücretleri epeyce arttı. Kesinlikle yüksek veya katı bir ceza sistemi yok, en fazla cezaları şirket kurmaktan men ediliyorsunuz, bizim özellikle Türk parası nezdinde çok iyi bir meblağa kadar da zaten muhasebeci istemiyorlar, hesaplarınızı da incelemiyorlar, o sebepten önerebilirim.

Tek dikkat etmek gereken İngilizceniz iyi değil veya kafanız bu konulara çok yatkın değilse (hesap kitap noktasında özellikle) bilen biriyle çalışmak. Yalnız 20 poundluk bir beyannameyi göndermek için sizden 200 pound alırlar, ondan da haberiniz olsun. Kurması ucuz ama sürdürmesi pahalı. Bir de bu sıralar zor, bankalar Wise vs. çok onay vermiyor, İngiltere'de bir banka şubesine bir ziyaret çok imkan üretebilir.

Kurulum fiyatı olarak da tam tutarı hatırlamıyorum, dediğim gibi İngilizceniz iyi ve biraz cesursanız araştırıp 40-50 GBP civarına kurulum yaparsınız kendiniz de evrağı çözersiniz ama anlamıyorsanız bu işi size genelde 100-150 GBP civarına yaparlar, üstüne de Türk birisi olmaz çok zorluk çekersiniz. Üstteki teklifi de bu bağlamda önerebilirim, fiyat ve hizmet olarak mantıklı duyuluyor.

Dipnot: İngiltere'deki şirket Türkiye içerisinde neredeyse yok sayılır, burada herhangi bir iş yapamayınca burada da bir şahıs şirketi açmak durumunda kaldım, böyle bir plan varsa İngiltere'den yürümeyin.

Dipnot 2: Amerika'da da şirket kurulumu çok öneriliyor, bütçeniz varsa bir de ona bakın daha çok aklınıza yatabilir. Banka noktasında özellikle çok çok daha esnek, kurulum biraz daha yavaş ve az daha pahalı, yıllık masraflar kıyaslanabilir.