Reklamsa adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Düşük bütçe ile reklam vermek mümkün değil mi? tabi ki mümkün.

Öncelikle sizin bir reklam bütçe çalışması yapmanız gerekiyor, süreç en az 3 ay olarak planlanmalı.
Google reklamları teklife dayalı olarak dönüş sağlayacağınız bir reklam modelidir. Yani "boyacı" kelimesine siz 1 TL teklif verdiyseniz, rakip 2 TL teklif vererek sizin reklamınızın üstünüze çıkabilir.
Bütçenin mantıklı ve verimli olarak kullanılması da hizmet alacağınız ajans/kişinin kampanyanıza uygulayacağı optimizasyon ile alakalıdır. Bu optimize durumunun sürekli takibinin yapılması ve dönüşümlerin izlenmesi gerekmekte.

@CodeDev arkadaşımızın "Forumdakilerin maalesef hepsi öyle" cümlesine istinaden bir cevap hakkı doğuyor ve şöyle bir açıklık getirmek istiyorum.
* Bütçe müşterinin kendi finansal durumuyla ilgilidir, günde 100 lira bütçeli reklamdan 100.000 müşteri gelmesini beklemek garip olurdu. Dönüşüm, bütçe ve kampanya yönetimiyle ilişkili bir durumdur. Yani Google'a ödenen reklam ücretini hizmet veren ajans/kişi kendi cebine almıyor.

"Dönüşümün pek umurlarında olduğunu da düşünmüyorum" cümlenize açıklık getireyim.
* Eğer hizmet verilen müşteri bu durumdan bir kazanç sağlamıyorsa, kâr etmiyorsa, hizmeti veren ajans/kişi'nin para kazanması ne kadar sürdürülebilir olabilir? Google reklamlarını sadece kampanya oluşturmak ve bakiye yüklemekten ibaret olduğunu mu düşünüyorsunuz? Genel konuşmanız hoş olmamış.

"araştırıp öğrenin 20k reklam çıksanız ajans komisyonu dahil her ay 40k cebinizde kalır." bu cümle en sevdiğim algı biçimi olmuştur.
Google reklamlarında bilgiyi deneye yanıla öğrenmenin maliyeti, ödeyeceğiniz hizmet ücretinden çok daha fazlası olacaktır. Psikolojik yıpranımları söylemiyorum bile.. negatife eklemediğiniz 1 anahtar kelime bile günlük bütçenizin %30'unu tüketebilir. Bu oranı x30gün olarak hesaplarsanız, zararın ne kadar büyük olduğunu görebilrsiniz. Sadece anahtar kelime örneği verdim..

Herkes bir ajans/kişi ile çalışmak zorunda değil elbette fakat, işini hakkıyla yapanları da genellemek doğru değil.

Benim boşa giden paralarım bu ay reklam bile vermiyorum ramazan olduğu için dönüşler %1-2 civarına geriledi çok az