Eğer Bing ve Yandex'e çalışıyorsanız dediğiniz doğru.
Fakat Google için maalesef domainde anahtar kelimenin geçmesi bir şey ifade etmiyor.
Yüzlerce kez denendi ve onaylandı.
SEO'ya etki eden bir domain belki altin.com, silah.com gibi aşırı değerli domainler olabilir çünkü bu domainlerin durduk yere gelen bir trafiği mevcut olacaktır.
Fakat kelimenin mevcut olması hayır bir şeyi değiştirmiyor.
Opencart - İkas karşılaştırması tamamen doğru. Opencart default olarak iyi bir altyapı değil E-ticaret için.
Bu kısmı geçiyorum fakat konuda ikas reklamı diyebileceğimiz bir unsur yok.
Konuyu tekrardan okumanızı öneririm eksik kalmamanız adına.
Anahtar kelimenin geçmesi incelediğim birçok sektörde katkı sağlıyor ve kendi yönettiğim sitelerde de bu hâlâ geçerli bir yöntem. Tek başına yeterli değil sadece katkı sağlıyor.
Diğer konu:
İkas'ın default'u nedir söyler misiniz

Her yazılım bir geliştirmeye ihtiyaç duyar. İkas yönetmedim ama 3 yıl ideasoft sitelerin yönetimini yaptım ve bu altyapıda bile birçok seo hatası var. Opencart da benzer şekilde default olarak bir geliştirmeye ihtiyaç duyuyor ve basit işlemler.
Farklı örnek vereyim Xenforo en güncel forum altyapısı bile url yapısı ingilizce olduğundan TR için seo uyumsuz. Bu sorunu birkaç dk içinde hallediyorsunuz. Şimdi biz Xenforo seo olarak yetersiz veya geri diyebilir miyiz hayır aksine en güncel sistem.
Özel yazılımlar ne kadar gelişirse gelişsin opencart sonuçta açık kaynak bir altyapı ve seo için önü daha açık bir sistemdir.