TazZ adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Çok şey anlatmaya çalışıp hiçbir şey vermeyen bir yazı olmuş sanki

Boşa yaşıyoruz gibi devam eden metni ateistler kapatılsın gibi bitirmen de acayip olmuş. Ateist değilim ama bu cümleye de katılmam. İnsanlık için birçok iyi iş yapan, iz bırakan, çalışmalarını miras bırakan isimler varken bu sonuca nasıl ulaştın acaba?

Kusura bakma, belki de ben anlayamadım ama genel olarak bu yazıda ne anlatmak istedin hocam?

"Dinsiz insanlar içinde ahlaklı dürüst iyilik yapan insanlar var. Bununla birlikte dindar olup da tecavüz hırsızlık terör vs suçlarını işleyen bir sürü insan var..."
Şeklinde çok kullanılan bir önerme var. Bunun haklılık payı olmakla birlikte çok hatalı bir yaklaşım. Bununla ilgili üç örnek verdiğim zaman konu da açıklanmış ve tamamlanmış olacak.

*1* İyi atesit diye örnek gösterilen Bill Gates gibi sözde hayırsever işadamlarının çoğu aslında emperyalist kapitalist sömürgeci tekelci insanlar. Afrikada ücretsiz dağıttığı aşılar ise tedavi amaçlı değil daha çok zehirleme ve soykırım amaçlı.
Zaten afrikanın sonsuz nimetler ide emperyalist batı tarafından sömürülüyor. Aynı batı sistemi korumak için misyonerlik mezhepçilik ve terör gibi argümanları kullanıyor.
Yardımsever iyi kalpli ateist konusu çok su götüren bir mesele.

*2* Dünya tarihinse savaşların çoğu din yüzünden yapılıyor diye bir genelleme var. Oysa tarih boyunca peygamberlerin zulüm görmesi gerçekte en büyük düşmanlığın dine karşı yapıldığını gösteriyor.
Haçlı seferleri gibi birçok savaş aslında din görünümünde olsa da, dinin tahrif edilmiş, paganlaşmaış medeniyetlerin ve güç odaklarının savaşlarıdır. Şii İran, sünni Irak, nusayri suriye, ile vehhabi Suudilerin yaptıkları din kaynaklı değil MEZHEP KAYNAKLIdır. Mezhep meselesine de konuda özellikle değindim. Bu yüzden konu uzadı.

*3* İslam ülkeleri neden geride kaldı, neden tecavüz vs suçları işleniyor.
Görünüşte islam devletleri ve müslüman toplumlar gibi görünüyor. Ancak konuda da açıkladığım gibi, bireyler ve toplumlar işlerine gelmeyen konularda dini kanunları çiğnediği zaman dini de tahrip etmiş oluyorlar.

Halbuki müslüman görüeenn bu toplumların yaptığı birçok kötülük Kuranda belirtilmiş ve insanlar bu kötülüklerden uzak durması konusunda ikaz edilmiştir.