Belki bilmiyor olabilirsiniz yahut yakın zamanda değişmediyse;
Resen terki vergi dairesinin verme yetkisi yoktur zaten. Müfettiş raporu sonrası müfettiş verebilir sadece.
Nerden biliyorum?
2016da vd terk vermişti. İncelemedeydim. Müfettişle konuşurken arayıp sizin öyle bi yerkiniz yok. Ben verebilirim diyerek banada hiç bişey imzalatmadan terkini kaldırtmıştı

Yani ben başvuru bile yapmamıştım. Burdan öğrendiğimlede değişmediğini düşünerek hala bu yetkilerinin olmadığını düşünüyorum.
Hatta 2000-2015 yıllarında bir arkadaşıma vd 6 kez resen terk verdi. İnceleme aşamasındaydı oda. Her seferinde bu kararı kaldırttı. Tabii 2005 e kadar kanunlar biraz daha farklıydı. Ama değişmeyen tek şey yetki aşımı olmuş yine galiba.
Gelen memurla görüşemedim ama 2 kere vergi dairesine gittim.Burda suçlu vergi dairesinden yoklamaya gelmemeleri.Adresim belli dilekçem 3 ay önce kayda girmiş, faturayı göndermişim herşeyim resmi.Cimer den başvuruda yaptım.Sonuç çıkmadı umarım başım ağrımaz.Zaten kazançlar aşırı düştü şahıs şirketini kapatıp kapatmamak arasında kaldım üzerinede böyle bir şey çıkardılar bakalım ne olacak.