dedemlerin köyünde bir adam ölmüş, bu ölen adamın akrabaları ölen kişi için imama; x kişi şöyle biriydi, böyle biriydi, diğer dünyada durumu ne olur? bize cennet ve cehennemi anlatır mısın diye sormuşlar. belki şaşıracaksınız ama dedemden duyduğum şu, imam cevap olarak; 'cennet ve cehennem insanların kötülük yapmayıp iyiliğe yönelmeleri için uydurulan şeylerdir' demiş. bu olay yaklaşık 50-60 sene önce oluyor.
ilk duyduğumda aklıma 1960'larda yapılan bir film geldi, çünkü orada da benzer bir olay geçiyordu, bizim imamın yerine bu filmde başrol olarak Tomas adında bir papaz vardı.
bu olay hakkında yorum veya yaşadığınız, duyduğunuz benzer şeyler varsa duymak isterim. polemik yaratacak insanlar uzak dursun, maksat işten güçten uzaklaşıp biraz kafa dağıtmak..