Senin derdin öğrenmek değil haklı çıkmak. İkide birde piyasaya şu zaman girdim falan filan diyorsun ki bunun konuyla hiç alakası yok. Verdiğim verileri okx, binance ve kraken'deki anlık usdt tron ağındaki çekim ücretlerine bakarak söyledim.
"Borsaların en büyük gelir kaynağı withdraw fee'dir" demişsin de, borsalardaki kaç tane kullanıcı günlük onchain kullanıyor? Borsaların günlük işlem hacimleri, onchain hareketleri halka açık biçimde görülebiliyor. Paribu 5 milyon kullanıcısı olduğunu söylüyor. Bunların yüzde kaçı onchain aktivitesi yapıyordur düşün bakalım.
Coinbase Ethereum ağındaki çekimler için 0.3 dolar alıyor şu an. Binance ise 3 dolar alıyor güncel olarak. Şimdi Binance 10 kat daha fazla aldığı için bu onu ***********, fırsatçı falan mı yapar? Dediğim gibi her borsanın TX işlemek için farklı metodu var. İsteyen istediği fiyattan sağlar bu hizmeti. Kullanmak zorunda değilsin. Ama globalde de olan bir şeyi bir Türk borsasını suçlamak için kullanmak pek mantıklı değil.
Neyse uzatmaya gerek yok. İstediğine inan. Ama biri sana bir şey anlatmaya çalıştığında ad hominem yapıp sidik yarıştıracağına öğrenmeye çalışsan hayatına daha çok katkısı olur bence.
Bu forum ve ya bu forum dışı bana bilgi ve deneyim katıcak bi insan olduğunu ve deneyim tecrübe yakın insanın olduğunu düşünmüyorum(ülke) ki şu yaşanan rezillik bile Muhalefet olabiliyorsunuz ya ayrıca düşündüğünden daha fazla onchain işlem oluyor ki bunu kendin gidip explorer bakabilirsin ki bu kadarınıda biliyorsundur diye düşünüyorum blockchain hakkında bilgi deneyimin olmadığını varsıyorum ama explorer üzerinden onchain işlemlerinide görebildiğini biliyorsundur herhalde o kadar'da değil :=)
TRX WİTHDRAW FEE 20 İŞLEM BAŞINA
USDT ARB TRC FEE 5 $ İŞLEM BAŞINA
Bu rakamlar borsanın kendi talep ettiği rakamlardır global borsalardaki fee aktarıyım size ki stake kazandıkları para yetmiyormuş gibi bir de withdraw üzerinden insanları dolandırıyorlar
Binance TRX FEE 1 TRX İŞLEM BAŞINA
BİNANCE USDT ON CHAİN FEE 0.80 1$ İŞLEM BAŞINA
Okx işlem başına 1 trx
okx işlem başına usdt komisyon 1$
Binance tr Trx fee 1 Tx İşlem başına
Binance tr on chain usdt arb fee 0.20$ işlem başına
binance trx usdt trc işlem başına 1$
Ayrıca unutmadan bundan 4 5 gün önce explorer blockchain işlemlere baktığımda musait olduğumda görseli eklerim kullanıcıların %75 yakın fonları stake koyup gelir elde ediyordu paribu ve bunun uzerine bunu kullanıcıların gordugunu farkettikten sonra siteye bağlantı ve kesinti yaşandı zaten yanlış duymadınız kullanıcıların fonlarının %75 yani senin benim paramı stake koyup gelir elde ediyorlar

ki bu olay ftx yapmıştı bakın ftx sonu ne oldu şuan ne durumda en azından bi kaç geri ödeme yapabildiler ama türk borsalarından geri ödeme beklemek malesef yalan olur bi soğuk su içmek en faydalı faaliyet olur sanırım )