KaranlikLord adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Gazeteci olarak ve medya şirketim olarak yorum yapmak ve fikir beyan etmek isterim, umarım yardımcı olur;

1- AA'dan asla haber alınmaz ! Genellikle kamu kurum gibi haberler paylaşılır asayiş haberleri çok az sayıda olur ki okuyucular asayiş haberi sever bu yüzden İHA'dan asla şaşmayın gidin şehriniz de bulunan İHA ofisinden fiyat isteyin.

2- Yazılım olarak şahsi düşüncem 'Haber Yazılımı'nı alabilirsiniz' Türk Ticaret ile ortak bir haber yazılımıdır, sunucusu da türk ticaret tarafından sağlanır. 1 yıldır süre ile sorunsuz kullanıyorum

3- Şirket kurmadan haber ajansına abone olamazsınız !

4- Marka tescili düşünmek yerine, basın savcılığından mevkute belgesi almayı ilk adım olarak düşünün tavsiyem

5 - Asıl bomba ise şirket kurma kısmı, herkes fikir verir yorum yazar burada önemli olan kısım 1. sınıf vergi mükellefi olacağınızdır ! Esnaf odası medya şirketlerini kabul etmediği için Ticaret Odasına kayıt olmanız mecburidir. Ticaret odası aidati ödeyeceksiniz ek olarak 1. sınıf mükellef olduğunuz için de muhasebe ücreti bu denklemde de artacaktır. Muhasebe teknik kısmını @malimusavirbb; hocama sorabilirsiniz detayları tam olarak o daha iyi biliyor. Benim uzmanlık alanım değil o kısım

6- Birçok kişinin gözetiminde olacağınız unutmayın başarı yakaladığınızda 'Siyasi şube yani 'TEM' sürekli ziyarete gelecek denetleme yapacak' yeri gelecek tehdit alacaksınız, habercilik normal bir site açayım yönetim değil, gazetecik mesleğidir. Sürekli olarak güncellik ister. Birçok haber sitesi 'medya kuruluşunun arkasında holding gibi dev firmaların olduğunu göreceksiniz. 4. büyük güç olan medyayı kullanarak kendi rantlarını kolaylaştırma peşinde olduklarını daha iyi anlayacaksınız. Basın şehitlerimizi inceleyebilir, son 1 yılda kaç gazeteciye kaç saldırı yapıldığını inceleyebilirsiniz.

Umarım yardımcı olabilmişimdir İyi forumlar, hayırlı ramazanlar efendim...

Bilgilendirme için Tekrardan Teşekkürler Hocam 🙏