fatihozdemir1 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Hukuk Müşavirliği'nin Kamu Denetçiliği Kurumuna verdiği yanıt, idarenin yetki ve sorumluluklarını çelişkili bir şekilde yorumladığını gösteriyor zira 5651 sayılı Kanun uyarınca belirli suçlara ilişkin erişim engelleme yetkisi Başkanlık nezdinde kullanılırken bu yetkinin .com uzantılı alan adları için geçerli olmadığını iddia etmek, hem mevzuatın uygulama alanını daraltan hem de daha önce verilen idari kararlarla çelişen bir yaklaşım. BTK, erişim engeli koyabilmesine rağmen kaldırma sürecinde yetkisiz olduğunu savunarak, idarenin hesap verebilirliğini ve hukuki tutarlılığını zedeleyen bir tutum sergilemiş bu nedenle idari yargıya başvurulması en uygun yol olacaktır.
Evet üstadım öyle yapmak maksadıyla bu sürece girdim.
bu engelleme yetkisini yanlış hatırlamıyorsam başkanlığada değil, direkt başkana vermişlerdi.
Velhasıl kelam araştırmalar sonucu da yargıya gitmeden kamu denetçiliği yolunuda denemem gerektiğini okudum. Ama denetçilerde önce yargıya git diyor. İş dahada tuhaflaşıyor
Denetmenden ve onların btk ya yazdığı yazının cevapları elimde. Banada zaten nüsha göndermişlerdi.
Direkt yargıda bana yine önce denetmene git demesin diye bu yolu denedim(bir kaç kişi daha yargıda denetmene git cevabı almıştı). Denetmende önce yargı diyor. Yani memlekette kimse neyin ne olduğunu bilmiyor gibi bir durum var.
Lütfedip btk ya benim dueumu soruncada bu cevabı vermişler.
Kanunda engelleme açma yetkisi olduğu var. Ama kurumun bundan(bu işlemleri yaparken) haberi yok.
İşin en komiği yazıya göre bu domaini onlarda engellememiş oluyor yetki ve görevi olmadığı için. Resmen bunu diyorlar
Kim yasakladı domaini çabuk söylesin
Domainindede değilimde işgüzar insanları sevmiyorum.
Sırf btk da değil neredeyse her kurumda kimse neyin ne olduğunu bilmiyor. Öyle olmadığını iddia eden bir arkadaşım en son bu saçmalıkları yaşayınca hak vermişti.