Merhabalar değerli arkadaşlar ben kritik bir soru sormak istiyorum. Yaşadığım sorun üzerinden değerli yorumlarınızı ve taktiklerinizi merak ediyorum.
Benim bir forum sitem var. 2 ayrı anahtar kelime ile destekliyordum. Yani birisi domain uzantıaı ile destekli diğeri de konuyla alakalı bir kelime. Daha önce ana title içerisinde domainde olmayan kelime ile seo ve backlink paketleri almıştım. Şu an 2 anahtar kelime aramasında da ana title ana sitem çıkıyor. Site 4 yıldır bu backlink ve seo paletlerinde o bu dediğim kelimemede desteklendi.
Şimdi strateji değiştireceğim. Domaini kelimesinde destekleyip bu ikinci kelimemizde ise forum kategorisi açtım. Bunu da ayırmış oldum. Yani ana sitem domain destekli kelimem devam ederken diğerini forum olarak kategoriye ayırdım. Ve onu kategori olarak destekleyeceğim. Fakat sorum ve sorun şu.
Yıllardır iki kelimeye de ana title de desteklediğim için bu kategoriye ayırdığım kelime, google aramasında çıkmıyor. Çünkü hala ana sitem ana tittle çıkıyor. Yani gücünü hala bölemedim kategorime. Her iki kelimede de ana sitem çıkıyor. Diğer kelimemde Google arama sonuçlarında forum kategorim çıksın istiyorum. Sanırım bu forum için sıfırdan backlink ve çalışmalar mı yapmam lazım? Ben böyle düşündüm. Ama ana title adresim çok fazla o kelimede eskiden desteklendiği için kategoriyi değil hala kendisini gösteriyor. Bunun için o kelimeye o kategori adresi ile backlink yapmayı düşüniyorum. Ama ilave söylemek istediğiniz taktikleri filan da almak istiyorum. Neler yapayım extra olarak.
Konu biraz karışık şema ile anlatayım.
2 kelime için backlink ve çalışmalar yapıldı.
4 yıllık çalışma yapılan sitemizin Eski Hali:
Site Ana title: Xxxx Forum - Ana Domain
Site adresi: www. anadomain.com
Şimdiki Hali:
(Ana kelimede çıkıyor)
Site Ana title: Ana Domain
site adresi: www. anadomain.com
kategori: Xxx Forum
Kategori adresi: www. anadomain.com/xxxx-forum/
İşte tamda sorun burada Xxx Forum yazınca kategori linkim çıkması gerekirken hala eski çalışmalardan dolayı ana domain ana tittle çıkıyor.
Yardımlarınızı ve taktiklerinizi bekliyorum.