Merhaba, Tır ehliyeti için başvuruda bulunmuştum ancak üç yazılı sınavdan da başarısız oldum. Yarın başka bir sınavım var ve sınav harcını yatırdım. Ancak, kurs bana gerekli belgeyi vermeyi reddediyor. Gerekçe olarak, kurs ücretini henüz ödemediğimi söylüyorlar.
Kurs yetkililerine, maddi olarak zor bir süreçten geçtiğimi, 3-4 aydır çalışmadığımı ve şu an ödeme yapacak durumda olmadığımı belirttim. Direksiyon sınavı ücretini de zaten sonra ödiycem onu da ödeyemem şuan dedim. Kayıt olduğum dönemde çalışıyordum, ancak şu an maddi sıkıntılar nedeniyle borçlarımı bile ödeyemediğimi dile getirdim. En azından sınava girebilmem için belgeyi vermelerini, sınav sonucuna göre ödeme konusunda tekrar konuşabileceğimizi ifade ettim.
Ancak kurs yetkilisi, ücreti ödemeden belgeyi veremeyeceklerini kesin bir dille belirtti. Bunun üzerine üyeliğimi iptal etmelerini talep ettim. Fakat kurs, iptal etsem bile belirli bir ücret ödemem gerektiğini, aksi takdirde hukuki işlem başlatacaklarını söyledi. Ben de bu talebi kabul etmedim ve elimde olmayan bir şeyin parasını benden alamayacaklarını belirterek telefonu kapattım.
Şimdi merak ettiğim şey şu: Gerçekten avukata verip yasal işlem başlatabilirler mi? Böyle bir hakkı var mı? Verse bile ben bişeye sahip değilim elimde ehliyet vesairede mevcut değil nasıl bir hak talep edebilir?