telefourvision adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba uzun süredir ben de kuş besliyorum. Ne ile besliyorsunuz? kakası normal mi? Bu şekilde nefes alış verişi çok normal gelmedi bana. Veterinerlerden çok dilim yandı güvenmiyorum bir çoğuna. Bir çok ırk var kilolu mu değil mi ırkına göre değişir ve görüntüde aşırı kilosu olduğunu düşünmüyorum. Genetik bir hastalık veya solunum yollarında bir sorun olabilir. Enfeksiyon benzeri bir durum olsa yemden kesilir halsiz düşer. Benim petshop um karışık bebe maması gibi bir şey vermişti halsizlik durumunda, gayet iyileşti. Kesin tanı koyamıyorum umarım ciddi bir problemi yoktur.
Yerli ırk diye geçiyor galiba yavruyken almıştık. 2 tane veterinere götürdüm birisi verem olmuş olabilir bile dedi. Diğeri de insanlardaki gibi geniz eti gibi birşey olabilir dedi. Verdikleri ilaçlar işe yaramadı. (şırıngayla aldığım için ne olduğunu hatırlamıyorum şuanda 1.5 ay kadar oldu). Teşekkür ederim ilginiz için

Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Konu üstte kalsın.

Kuşlardan anlamamakla birlikte klasik kuşlara göre nefes alışı bana normal görünmedi, her nefeste ötüş sesi acaba ciğerinden mi geliyor ki... Astım hastası olan insanlar da nefes alırken ciğerlerinden ıslık gibi ses gelir. Birazcık da tombik gibi. Ama inanılmaz sevimli maşaAllah.
Bir süredir tıslama yapıyor nefes alışverişinde. Bayağı obur bir kuş. Teşekkür ederim güzel mesajınız için