karamazov adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
dişi kedim kızgınlığa girdi sanırım daha önce bu kadar miyavlamıyordu mırıldar gibi miyavlamaya başladı. bu süreç geçici mi? kısırlaştırmak şart mı?
Çok sayıda dişi kedi kısırlaştırttım, tavsiyem iyi araştırıp, bulunduğunuz şehirde kısırlaştırma yaptırmış kişileri bulup sonuçlarını sorabilirsiniz, sonra kedi de rahat eder siz de rahat edersiniz ama kesinlikle kızgınlık dönemi bittikten sonra kısırlaştırılmaları gerekiyor ne yazık ki bazen bu bilgi verilmeyebiliyor buna mutlaka dikkat edin.

Danıştıklarınıza ksırılaştırman sonrasında aşırı kilo alıp almadığını, sağlık durumunu da sorun çok kilo almışsa o veterinerden kesinlikle üstüne para verse dahi uzak durun ve mutlaka özel bir kliniğe yaptırın yoksa biraz işiniz şansa kalır kedinin sağlığı riske girmesin, can bu sonuçta...

Eğer bütçeniz varsa öncesinde bir hemogram ve biyokimya baktırmanız iyi olur, operasyon öncesi kedide enfeksiyon veya başka bir rahatsızlık olup olmadığını görmek ve dikkatli işlem yapmak açısından. Onun dışında kedinizi birkaç gün orada kalmasını isteyecekler, eğer götürüp getirme probleminiz yoksa lütfen bırakmayın çünkü konaklama koşulları ne yazık ki çok hijyenik olamayabiliyor, kediler için de köpekler için de çok sıkıntılı oluyor küçücük kafeslerde kalmak, bir sürü farklı hastalıkları olan hayvanla aynı ortamda kalmak, kumlarının kirlendiğinde hızlı temizlenmemesi ya da hiç kum konmayıp hasta altı bezlerine çiş ve kaka yapmak zorunda kalmak ve bunların hızlı bir şekilde değiştirilmemesi, ileride enfeksiyona yol açma ihtimali vs... bunlar birçok hayvanseverin farketmediği şeyler... Ve kedide ciddi travmalar yaratıyor, sizinle bağını ve güvenini de zedeliyor, kendinizi onların yerine koyun, çok şeyin farkındalar ve sizden başka güvenecekleri kimse yok, hayatları siz nasıl seçimler yaparsanız ona göre şekilleniyor ...

En uygunu sabahtan ameliyata verip narkozun iyice etkisinin geçmesi için gece kapanışa doğru almak ve günlük kontrole götürmek çünkü sadece operasyon değil sonrasındaki bir haftalık bakım süreci de çok önemli... Gece zaten klinikte kimse olmuyor, yani acil bir durum olsa siz evde farkedebilirsiniz ama onların haberi bile olmayacak ve kediniz kimseden yardım isteyemeyecek... Operasyon sırasında enfeksiyon kapma durumları olabiliyor ne yazık ki bunu da yaşadım o yüzden kısırlaştırma sonrası birkaç gün aralıkla bir iki defa ateşini kontrol ettirmenizi öneririm.

Ve veterinerinize, kedinizi öylesine sırf gürültü yapmasın diye bırakmadığınızı, ona çok değer verdiğinizi ve sağlığını ciddiye aldığınızı ve onlara emanet ederken lütfen özen beklediğinizi mutlaka belirtin...

Size kedinin sağlığı üzerinde ve operasyon kötü gitse dahi hiçbir hak iddia edemeyeceğiniz, her durumda veterineri koruyan, tüm haklarınızdan feragat ettiğinizi gösteren bir sözleşme imzalatmak isteyecekler ve imzalanmazsanız da ameliyatı yapmayacaklarını söyleyecekler, ne yazık ki... Bu yüzden en iyisini bulmaya çalışın, naçizane tavsiyem...

Eğer kızgınlık döneminde çıkardığı sesler ev için ya da komşular için sorun yaratmıyorsa, sizi aşırı zora sokmuyorsa erteleyebilirsiniz. Benim risk ihtimali olduğu için kısırlaştırmadığım kediler var öyle yılda birkaç kez bir hafta bağırıyorlar sonra sakinleşiyorlar.

Şimdiden kolaylıklar dilerim, dilerim sağlıklı uzun bir ömrü olur.