MortalKombat adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ne kadar süredir bu piyasa'nın içerisindesin bilmiyorum ama borsalar en büyük gelir kaynakları withdraw fee üzerinden gerçekleşir örnek veriyorum binance uzerinde bazı chain fee ücret yüksek ve günde binlerce tx atılıyor ve her işlem başına komisyon alıyorlar bu işlemler üzerinden ayrıca global hiç bir borsada fee oranları bu düzeyde değil sadece withdraw için usdt bile 5$ fee alıyorlar sadece trx chain için geçerli değil ki 20 trx çok devasa bi rakam bu arada bildiğin insanları dolandırıyorlar bu fee dediğim gibi avrupa ve ya amerikada bi borsa gerçekleştirse direk o borsayı kapatırlar ki geçtiğimiz gün ddos saldırısı mı yedi ne oldu tam olarak bilmiyorum ama sunucuları çökmüştü galiba hatta kullanıcıların etherlerini stake koyup %5 apy için ether kitlemişler başla başına rezillik bu ki bu olayı en son ftx olayında görmüştük ve borsa batmıştı bu ve diğer borsalarında uzun ömürlü olucagını sanmıyorum ki paribu çok on planda bu aralar 1 2 yıl sonra bu konuyu hortlatırım bu zaman kadar yaklaşık neredeyse 8 10 yıl oluyor blockchain ve kripto sektör giriş yapmam ki bu zaman kadar hiç yanılmadım ki bu konuda yanılacağımı sanmıyorum çok büyük vurgun yapılcak ki olan ülkede yaşıyan vatandaşlara olucak tamamen kripto paralar banlanabilir önümüzdeki yıllarda bu yaşanacak olaydan sonra ki şaşırtmaz beni.
Verdiğin bilgilerin çoğu yanlış. Ayrıca piyasaya eski girdim diyip durmanın bu konu hakkında ne alakası var? Eski girdin diye görüşlerin daha kabul edilebilir mi olacak?

"borsalar en büyük gelir kaynakları withdraw fee üzerinden gerçekleşir" böyle bir şey yok. Bu komisyonlar ağdaki işlemleri gerçekleştirmek için ödeniyor. Zaman zaman borsaların bu işlemlerden zarar ettiği bile oluyor. Ama bir şekilde dengeleniyor. Tron ağında çekimler 5 dolarken, Arb ağında çekimler niye 0.8usd o zaman? O zaman ordan da kar etmeleri lazım değil mi? Ya da Ethereum ağındaki tx maliyetleri kısa süre önce 10-15 usd iken şimdi Paribu'da 5usd. Bunlar tamamen esnek maliyetler. Bunlara borsalar karar vermiyor. Senin karşılaştırdığın global borsalar belki bunun maliyetini farklı bir şekilde çıkarıyordur.

Ayrıca bahsettiğin tron ağındaki çekim maliyetleri binance için 1usd, okx 2usd, kraken 4usd. Ayrıca emin ol diğer ağlar için çok daha yüksek çekim komisyonu çeken borsalar var. Yani "insanları dolandırıyorlar bu fee dediğim gibi avrupa ve ya amerikada bi borsa gerçekleştirse direk o borsayı kapatırlar" gibi saçma bir argüman olamaz. İsteyen istediğini kullanır.

"etherlerini stake koyup %5 apy için ether kitlemişler başla başına rezillik" bu konuda haklısın. Eğer tamamen kullanıcı fonlarını bu şekilde değerlendiriyorlarsa bu bir suçtur.