jeaner adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam size son kez şunu dicem. Senede evin değeri %5,5 artmış diyorsunuz. Bende size bunun imkansız olduğunu söylüyorum. Konu bu açın sarı siteyi bulunduğunuz konumdaki evin emlak endeksine bakın nekadar artmış. İyi forumlar.
Hocam işlerin içinde olmadığın için ve ülkenin ekonomik durumlarından dolayı her şey artıyor algısından dolayı böyle düşünmen normal zaten. Sarı sitede hayalet piyasada var orada orada öyle fiyatların olması gerçekte öyle veya satılıyor anlamına gelmiyor. Yüksek faiz ortamında araç ve konut satışları düşer yok seviyesine gelir bu yüzden fiyat yükselten düşürmeye başlar. Son 2 yılda fiyat felan artmadı aksine ne diyorum indirim yaptı millet. Faizin düşmesiyle artışlar başlayacak ama bu süreçte faizden ben 4 milyon TL gelir elde ettim 6 ay sonra gidip 2 adet ev alacağım. Cünkü 6 ay sonra artık faizler %35 seviyelerine düşer. Bende çıkar dönemin yatırımı neyse oraya geçerim. Kimse burada ev yatırımı kötüdür demiyor, faiz sana 1 milyona ev sahibi gibi kira almanı sağlıyor. Söylediklerim yatırım tavsiyesi değil. Herkes bildiği yoldan ilerlesin.