Alacağım evin fiyatı neredeyse hala aynı diyorum ve bu 2 yıllık süreçte alacağım evin parasını faiz sayesinde bedavaya getirdim olay o yani. Umarım anlamana yardımcı olmuşumdur. Her şeyi geçtim son 1 yılda sadece 1 milyon TL fazla değil, 1 milyon tl yi faize atmış olsaydın bankana göre aylık 30-50 bin tl arası faiz alacaktın. Yani basit mantık ile 1 milyon tl ye ev almış gibi kira gelirin olacaktı son 2 sene boyunca.
Ayrıca önümüzdeki 1 yılıda sayarsak 3 yıl boyunca 1 milyon tl ye ev kirası geliri gibi gelir alacaktın hemde millet evlerini 20 bine kiraya verirken sen bankadan aylık 40-50 bin tl alacaktın. Faiz treni kaçtı mı dersen parası az olanlar için artık kaçtı sayılabilir cünkü stopaj felanda arttı ama son 1-2 yıldı faizde olanlar 1 yıl daha parasının üzerine para katacak. Faizden para kazanılmaz diyenlar sağda solda paralı askerlik yapan sözde ekonomistleri izliyordur ve hayatında hiç faiz nedir diyip bankaya para atıp denememiştir bile. O yüzden dar açıdan baktıkları içinde fakir kalıyorlar hep.
hocam size son kez şunu dicem. Senede evin değeri %5,5 artmış diyorsunuz. Bende size bunun imkansız olduğunu söylüyorum. Konu bu açın sarı siteyi bulunduğunuz konumdaki evin emlak endeksine bakın nekadar artmış. İyi forumlar.