Vulcanist adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba. Geçtiğimiz sene sınav 1 Eylül tarihindeydi ve ben Japonya'daydım haliyle giremedim. Bilet tam 1 Eylül'e alındığı için. Ancak 2026 da ki sınava hazırlanmak istiyorum. Bu süreçte hem çalışma olarak hem de ilan takibi olarak "güncel" web siteleri ve fikir-düşünceleri paylaşmak isteyen arkadaşlarımı bu konunun altına toplamak istiyorum. Hem konuyla ilgilenen diğer arkadaşlara da fayda sağlamış olur.

Benim takip ettiğim ve bildiğim site;

kamu365.com
2024 KPSS için 1.5 sene aralıksız bir fiil hazırlanan biri olarak deneyimleri paylaşmak istiyorum.
Çalışma önerisi olarak, benim hocam - pegem - yediiklim yayınları bu 3 yayıncılığın kitapları bol bol çalışmanıza yardımcı olur, tabi çok daha farklı kaynaklarda mevcut.
Yukarıda ki bir arkadaşımızın önerdiği gibi Bayram Meral + engin eraydın coğrafya'da tek geçebilirsiniz.
Tarih, ahmet uğur karakuza - ramazan yetgin - celal özyıldız
Diğer konuları yukarıda dediğim yayıncılık içinden bakabilirsiniz.

Sınav sonrasına gelecek olursak,
2 senede 4 tane merkezi atama oluyor genelde hep böyleydi eğer değişmezse,
Merkezi atamalar açıldığı zaman hangi kurum ne kadar eleman arıyorsa kılavuz olarak belirliyor, eğer sizin mezun olduğunuz bölüm istenilen yere uyuyorsa başvurabilirsiniz.
Turizm okuduğunuzu söylemiştiniz turizm merkezi atamada ki alım oranı çok çok az, bölümünüz dışında herkesin başvuru yapabileceği nitelik kodları olan 3001 nitelik kodu olanlara başvurabilirsiniz ama yüksek puan almanız gerekiyor bunu belirtmem lazım düşük puan ile neredeyse çok zor alım olur 3001'de ve alımı da az.

https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr/ - Kariyer kapısında bellki sizler adına bir bölüm açılabilir ve ya işkur da açılabiliyor bazı zamanlarda sözleşmeli memur olarak.

NOT: Sınavdan gözünüz korkmasın zamanınız vaktiniz olduğu sürece çalışınız,