Vulcanist adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Güzel katkınız için teşekkür ederim. Peki daha önce hiç KPSS'ye girmemiş biri olarak neyi önerirsiniz. Ben önlisans Turizm ve Otel işletmeciliği bölümünden mezun oldum ve bilgisayar başında geçirebileceğim işleri çok seviyorum. Şu anda özel sektörde veri operatörü olarak 3 senedir görev yapıyorum.

Atamalar çok karışık geliyor. Yani, sınav sonrası neyi nasıl seçiyoruz hangi puanı kullanıyoruz, süreçler nasıl gerçekleşiyor tecrübeniz varsa bunları da cevaplarsanız çok mutlu olurum.
Rica ederim. Önlisans olduğunuz için "P93" puan türüyle atama yapan yerleri yazabilirsiniz sadece.

Ösym senede 2 kere merkezi yerleştirme yapıyor. Kpss puanınız 2 sene geçerli zaten. Sadece Ösym merkezi yerleştirme 4 tercih yapabilirsiniz.

Harici olarak dış alımlarda kıyamet gibi oluyor. Üniversiteler, bakanlıklar vs onlara da başvurabilirsiniz.

Memur alımlarını https://kamuilan.sbb.gov.tr/ buradan takip edersiniz ve başvurursunuz.

Direkt Kpss puanınızla atama yapılacak, sözlü mülakat yok.

Not: Turizm otelcilik mezunu alımı yapan yerler çok olmaz diye sanıyorum yine araştırırsınız. O yüzden memur alımlarında P93 puan türünden "3001" kodlu başvurulara başvurabilirsiniz.

3001: Herhangi bir önlisans programından mezun olmaktır.