Aslında bireysel olarak ödeyeceğiniz bir onchain transfer bedeline göre çok daha az ödüyorsunuz.
Borsalar bu tür işlemleri tek bir TX içinde göndererek veya farklı yöntemlerle maliyeti düşürerek yapar. Çoğu kripto varlık platformu için bu transfer ücretleri bir gelir modeli bile değildir.
Aşağıdaki kaynakta göreceğiniz üzere son yılda tron blockchainindeki işlem maliyetleri neredeyse 20 kat artmış. Belki transfer ücreti için 1-2 dolar alan borsaların maliyeti minimize etmek için farklı bir yöntemi vardır. Ancak Paribudaki bu transfer ücreti tamamen normal.
https://gasfeesnow.com/tron/
Ne kadar süredir bu piyasa'nın içerisindesin bilmiyorum ama borsalar en büyük gelir kaynakları withdraw fee üzerinden gerçekleşir örnek veriyorum binance uzerinde bazı chain fee ücret yüksek ve günde binlerce tx atılıyor ve her işlem başına komisyon alıyorlar bu işlemler üzerinden ayrıca global hiç bir borsada fee oranları bu düzeyde değil sadece withdraw için usdt bile 5$ fee alıyorlar sadece trx chain için geçerli değil ki 20 trx çok devasa bi rakam bu arada bildiğin insanları dolandırıyorlar bu fee dediğim gibi avrupa ve ya amerikada bi borsa gerçekleştirse direk o borsayı kapatırlar ki geçtiğimiz gün ddos saldırısı mı yedi ne oldu tam olarak bilmiyorum ama sunucuları çökmüştü galiba hatta kullanıcıların etherlerini stake koyup %5 apy için ether kitlemişler başla başına rezillik bu ki bu olayı en son ftx olayında görmüştük ve borsa batmıştı bu ve diğer borsalarında uzun ömürlü olucagını sanmıyorum ki paribu çok on planda bu aralar 1 2 yıl sonra bu konuyu hortlatırım bu zaman kadar yaklaşık neredeyse 8 10 yıl oluyor blockchain ve kripto sektör giriş yapmam ki bu zaman kadar hiç yanılmadım ki bu konuda yanılacağımı sanmıyorum çok büyük vurgun yapılcak ki olan ülkede yaşıyan vatandaşlara olucak tamamen kripto paralar banlanabilir önümüzdeki yıllarda bu yaşanacak olaydan sonra ki şaşırtmaz beni.