Dubai'ye gideceğim hocam orada öyle bir kural yokmuş, 5dk göz testi yapıp veriyorlar ehliyeti TR ile anlaşmalı olduğu için.
yani orası daha beter araç sürüş tecrübeniz yok dubai lüx bir yer araçlar malum baya pahalıdır. tecrübesiz trafiğe çıkmanız sizi perişan eder. acelem var ehliyet almam demekle bitmiyor malesef.
"Dubai, yüksek hız limitleri, yoğun trafiği ve çeşitli uluslardan sürücülerin bir arada bulunduğu karmaşık bir sürüş ortamına sahiptir. Türk vatandaşları için bu ortama alışmak, özellikle Türkiye'nin trafik ve yol koşullarından farklılıklar gösterdiği durumlarda, bir meydan okuma olabilir. Dubai'nin hızlı tempo trafiği ve çok şeritli yolları, yeni sürücüler için özellikle dikkat gerektiren durumlar arasındadır."
bu bilgiyi sizinle paylaşma sebebim ben amerika'da yaşıyorum ve türkiye'de tecrübeli bir sürücü olmamın çok faydasını gördüm. Çevremde sizin gibi düşünüp amerika'da ehliyet alıp daha önce trafik tecrübesi olmayan kardeşlerimiz başlarına büyük belalar aldılar ve şuan perte çıkardıkları araçların borclarını ödemek için yırtınıyolar. Tecrübesiz sürücülerin neredeyse tamamı bu hatayı maalesef yapıyor. Gözlemlerime dayanarak uyarmak istedim bol şans.