Konu buradaki hangi chain göndermek değil ki insanları aptal yerine koyup dolandırıyorlar bu fee oranları normal değil 2014 itibaren bu piyasadayım geçmiş boğa sezonlarında bile bu fee oranlarını ödemedik biz binance ve diğer borsalarda bunu USA Herhangi bi borsa yapsa direk kapatırlar o borsayı ülkede ki kripto paralar ve blockchain hakkında bilgi ve deneyim düzeyi az olduğundan insanları teknoloji bilmediğinden dolayı bu şekilde insanları dolandırıyorlar ki bu borsalarda tuttugunuz token ve coinlerin bile olası bi durumda güvenliği yok size geri dönüş olucağını sanmıyorum o yüzden "Dex" Merkezsiz borsa kullanın her ne olursa olsun ben binance bile işlem yapıyorum ama yüklü miktarlar olmuyor.
Aslında bireysel olarak ödeyeceğiniz bir onchain transfer bedeline göre çok daha az ödüyorsunuz.
Borsalar bu tür işlemleri tek bir TX içinde göndererek veya farklı yöntemlerle maliyeti düşürerek yapar. Çoğu kripto varlık platformu için bu transfer ücretleri bir gelir modeli bile değildir.
Aşağıdaki kaynakta göreceğiniz üzere son yılda tron blockchainindeki işlem maliyetleri neredeyse 20 kat artmış. Belki transfer ücreti için 1-2 dolar alan borsaların maliyeti minimize etmek için farklı bir yöntemi vardır. Ancak Paribudaki bu transfer ücreti tamamen normal.
https://gasfeesnow.com/tron/