rowCount adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ozaman ben anlatayım mevzuyu

14 yaşından beri çalışan birisiyim birçok sektöre girdik çıktık 2019 yılında bir fabrikanın IT sorumluluğunu yapıyordum fabrikanın teknoloji ile gram alakası olmadığı için ben oradaydım muhasebe programları bile yoktu diyebilirim eticaret yapısı kurdum toplu siparişler çektim aylık 130-150K arası satış yaptırdım felan bir genel müdürümüz vardı severdi de beni hep söylerdi oğlum pazarlamayı öğren oğlum muhasebeyi öğren bak bunlar işine yarıcak şeyler felan bende göz atardım her tarafı incelerdim yeri geldiğinde servis şöförlüğü bile yapmıştım joker eleman gibi geziniyordum hatta

Buradan ayrılmak için iki sebep oluştu

1. Patron kafayı taktı benim bir huyum var muhim bir iş yapiyorsam çay-sigara vazgeçilmezim patronda sürekli genel müdüre laf yapiyormuş nezaman gelsem bu dışarıda sigara içiyor felan diyormuş birgün beni kendisi uyardı bende durumu izah ettim bakın ben internet üzerinden yapı kurdum aylık bukadar satış yakalattım müşteriler ile görüşüyorum v.s v.s diye ikna oldu sonrasında o problemi çözmüştüm nispeten

2. Çalıştığım odaya 3 tane kamera taktılar olması gereken bir hususdu berki ama sanki birisi özellikle beni gözetliyormuş gibi bir mevzuya geldim ve işten istifa ettim sırf bu konudan dolayı işi bıraktım

Sonrası artık işverenlik

Tabii bu süreç hiç kolay olmadı işten ayrıldıktan sonra 500,00 TL param vardı ve öncesinde yazılım şirketi kurmak ile ilgili planlarım da vardı sadece cesaret edemiyordum bu kamera mevzusu cesaretsizliği kırdı işten ayrıldıktan iki gün sonrasında bir ofis buldum kirası da hemen hemen 400-500 lira diye hatırlıyorum gittim gördüm çok güzel bir ofisdi mülk sahibi kendisi mali müşavirdi fakat başka yer satın almış o sebep ile kiraya vermek istediğini söyledi hiç unutamıyorum şunu söyledim "size şuan depozito veya peşinat veremem hatta kirayı ayın sonunda verebilirim ama şunun sözünü veririm kira bir gün değil aynı gün öğleden önce öderim" dedim adam da Allah razı olsun güvendi bana anahtarları verdi burası senin artık dedi kısacası 0 lira ile ofis kiralamıştım

Ertesi gün tabii bu mevzunun heyecanı ile sabah 5 felandı ofise geldim bi an dedim ki arkadaş cepte para yok masam yok sandalyem yok hiçbirşeyim yok ne yapıcam ofisi kiraladığım yerin iki sokak arkası ikinci el eşyacılar ile doluydu elden taksitle masa sandalye aldım dandirik felan ama idare eder dedim

O şekilde iyi kötü bir çalışma ortamı oluşturdum sonrasında para yok dedim bionluk, r10 v.s derken iş geldi ödeme yapıcaz para yok derken iş geldi diye diye işlerimi büyütebildim ama tüm samimiyetim ile söylüyorum günde 15-16 saat bilgisayar başındaydım gerci halen daha pek değişen birşey olmadı ama

Sonrasında daha büyük oynamaya başladık evlendik barklandık, kısa sürede evimi alabildim, arabamı alabildim Allah nasip etti 5 aylık birde kızım oldu Allahdan ne istediysem gerçekleşti diyebilirim şuan 7 personelimiz ile birlkte yazılım ve teknoloji üzerine hizmet veriyoruz bunun haricinde de yerel bir emlak şirketimiz var

Şuan ise çok farklı bir projeye yatırım yaptık tüm Türkiye genelinde yayınlayacağımız bir uygulama hazırladık Samsun'da iki katlı bir işyerimiz var alt katını bu projeye için dekore ediyoruz kısacası hayat beni bir kamera mevzusundan buralara getirdi diye düşünüyorum

Son olarak da şunu ilave edebilirim bir iş yapicaksanız cesaret edin yapın ama yapacağınız işin analizini ve risklerini göz ardı etmeyin hesabınızı iyi yaparak hareket edin kötü bir iş yoktur kötü bir pazarlama vardır sözü gerçektir.
Ders niteliğinde bir yazı olmuş hocam. Teşekkür ederim. Şu bir gerçek. İnsanı tetikleyen her zaman bir unsur oluyor. Yani ben sanmıyorum. Birinin durup dururken gideyim de şu ofisi kiralayım diyebileceğini. Her başarının ardında aslında o kameralar var. Kamera tabi ki işin mizahı. Sizi tetikleyen kamera. Başkasını da ne bileyim patronu olur.

Hepimizin aslında o tetikleyecek unsura ihtiyacımız var. İnsan kendi kendinin tetikleyicisi olmalı ama hele ki her şeyin çok çabuk tüketildiği bir dünyada benliğimizi kaybediyoruz. Buda bizi biz yapmaktan öteye gidemiyor.

Allah yolumuzu açık eylesin. Kardeşimizi Allah analı babalı büyütsün hocam. Başarılarınız daim olsun inşallah.