okyanus1 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
@delikurt55; Hocam kanuna göz gezdirdim ama herhangi bir izin durumuna rastlamadım zaten haberi doğrudan Ajanstan çekmemiz durumunda ajans kanun şartları doğrultusunda zaten haber yapacak bizimde bunu paylaşmamız herhangi bir engel teşçil etmeyecek düşüncesindeyim
sanırım göz gezdirdiniz ayrıntılı bakarsanız fark edersiniz Hocam çok üyemiz ceza aldı yani sizin ister verin ister vermeyin. Devlet yakalayınca güzel öpüyor ama . Yakalama süreci de şöyle oluyor. Eğer site devletin canını sıktığı haberi yaptıysa daha değişik yöntemler var özelden anlatabilirim. gülmekten karnınız ağrır

Ama domain kayıtlı hostingine bakıyor. Hosting firmasına sitenin sahibini verin vermezseniz site sizin gibi size ceza keseceğiz diyor. genelde hosting direkt bilgileri veriyor. coğu zaman zaten Yer Ssağlayıcılığı belgesi varsa domaini ilk bağladığınızda bildirmiş oluyor. Yurtdışı hostingse site kapama ve özel yöntemler var. Üyelerimizin bize anlattığı adamların yüzüne bile güldük

Alıntı

Madde 2- c) Süreli yayın: Belli aralıklarla yayımlanan gazete, dergi gibi basılmış eserler ile haber ajansları yayınlarını ve internet haber sitelerini,

Madde 7- Süreli yayınların çıkarılması için, kaydedilmek üzere yönetim yerinin bulunduğu yer Cumhuriyet Başsavcılığına bir beyanname verilmesi yeterlidir. Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından düzenlenen kayıtlar alenidir. Kayıt için verilen ve yayın sahibi, sahibin küçük veya tüzel kişi olması halinde temsilcisi ile sorumlu müdür tarafından imzalanan beyannamede yayının adı ve mahiyeti, hangi aralıklarla yayımlanacağı, yönetim yeri, sahibinin, varsa temsilcisinin, sorumlu müdürün ad ve adresleri ile yayının türü ve elektronik tebligat adresi gösterilir.3 Beyannameye, 5 inci ve 6 ncı maddelerde yazılı şartların varlığını gösteren belgeler ile yayın sahibi tüzel kişi ise tüzüğünün veya ana sözleşmesinin veya vakıf senedinin bir sureti eklenir. Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından beyanname ve eklerinin teslim edildiğini gösteren bir alındı belgesi verilir.