12 yaşındaki ikiz kız kardeşlerim yazılımcı olmak istiyor, onlara nasıl destek olabilirim?
Merhaba, 12 yaşında ikiz kız kardeşlerim var. Derslerinde oldukça başarılılar, kafaları çok çalışıyor ve en önemlisi çok çalışkanlar. Her gün derslerine özen gösteriyorlar, kitaplarını okuyorlar ve şu an için geleceğe dair hedeflerini belirlemiş durumdalar. Geçen gün ikisi de birden yazılımcı olmak istediklerini söylediler. Bu yaştaki çocuklar için hayallerin değişebileceğini biliyorum, ancak yazılımcılık bana da mantıklı geliyor.
Bizim ailemizde aktarlık mesleği yapılıyor ve babam, dedem ve ben bu işi zaten yapıyoruz, dolayısıyla bu konuda onların yardımına ihtiyaç duymuyoruz ileride zaten maddi olarak kendine düşen payı alacaklar. Onların daha rahat ve modern bir meslek seçmeleri gerektiğini düşünüyorum. Yazılımcılık da bence çok iyi bir seçenek gibi görünüyor.
Fakat, yaşadığımız küçük yerde yazılım kursları bulmak oldukça zor. Online kurslar araştırdım, ancak çocuklara hitap eden, onların seviyesine uygun bir kurs bulamadım. Sizce bu yaşta yazılım öğrenmeye başlamak için çok mu erken? Çocuklar için online kurslar hakkında önerileriniz var mı? Ya da yazılımcılık konusunda gelecekte nasıl bir yol izlememiz gerektiğine dair neler tavsiye edersiniz?
Yardımcı olursanız çok sevinirim.