Merhaba,
Konu sahibi arkadaştan yeni Mint Mobile USA hattı aldık ve bu konuyla ilgili geri bildirimleri paylaşmak istiyorum.
1 - Öncelikle bu sim kart ile ABD nin istediğiniz eyaletinde size sıfırdan cep telefonu numarası almanızı sağlıyor. Bu konuda verifone'u ezer geçer diyebilirim. Sadece numara almak istediğiniz eyaletin posta kodunu mint mobile uygulamasından aktifleştirirken yazıyorsunuz.
2 - Ödemeler 3 aylık periyotlar halinde oluyor ben 5GB Month planı seçtim 3 aylık 75 USD alıyor. Aylık 25 usd ye geliyor. İlk kez üye olurken güzel bir indiriminiz var. Yaklaşık 50 - 52 usd ödüyorsunuz. Bunun içinde bizim operatörlerinde aldığı bir aktivasyon vergisi tarzı bir ücret var.
3 - Türkiye de iken sim kart aktifleşiyor en ufak bir sorun yok. sadece ilk kez aktifleştirirken 15-20 dk yı bulabiliyor.
4 - SMS alabiliyor mu ? Evet arkadaşlar başka ülkeden aktif ettiğiniz hattınız ile 2FA smsleri de dahil hepsini alabiliyorsunuz. Bu sizin 3 aylık ödediğiniz 75 usd içindedir.
5 - Arama alabiliyor mu ? Mevcut tarife ile başka ülkede HAYIR. Minternational PASS diye bir paket almanız lazım. Ancak çok ucuz diyebilirim.
6 - SMS gönderilebiliyor mu ? Mevcut tarife ile başka ülkede HAYIR. Minternational PASS diye bir paket almanız lazım. Ancak çok ucuz diyebilirim.
7 - Arama yapılabiliyor mu ? Mevcut tarife ile başka ülkede HAYIR. Minternational PASS diye bir paket almanız lazım. Ancak çok ucuz diyebilirim.
8 - 3 ay sonra hat kapanıyor deniyor doğru mu ? Açıkçası inanın bilmiyorum. Bizim ABD de şirketimiz var. Herhangi bir durumda hattı şirket üzerine alınması ile ilgili girişimde bulunabiliriz. Ancak onun dışında bireysel kullanım için iptal olur mu olmaz mı bilemiyorum... Bana kalsa 3 ayda 1 tarife ücretini ödediğiniz sürece kimse hattı iptal etmez...
Tarife listesi
1 günlük - 60 dk arama 60 sms gönderme 1 gb mobil data - 5 USD
3 günlük - 200 dk arama 200 sms gönderme 3 gb mobil data - 10 USD
10 günlük - 500 dk arama 500 sms 10 gb mobil data - 20 USD
Bu fiyatlarla Verizon'u ezer geçer...
8 - Son olarak şöyle bir güzelliği var. Sizin bir Mint mobile accountunuz oluyor. Diyelim telefonu kaybettiniz. Sim kart numarası ingiltere veya diğerlerinde olduğu gibi çöpe gitmiyor. Yeni mint mobile sim kart ile mevcut mint mobile numaranızı aktif edip kullanmaya devam edebiliyorsunuz.
Son olarak dürüst olmam gerekirse sadece fiyat noktasına takılabilirsiniz ancak onun dışında başka ülke hatlarında olmayan bütün imkanlar var. Şiddetle tavsiye ederim.