Caty adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Nüfusu azaltmak için klavyedeki tüm tuşlara bastılar. Şu evreden sonra her şeyi bekleyin.

Sadece 1 adet elma yediğim için, hayatımda hiç benzerini dahi görmediğim anafilaksi geçirdim. Vücudum bir anda sanki ilave 60 kg almışım gibi baştan aşağı şişti, her tarafa deli bir kaşıntı girdi, ten rengi tamamen değişti. Bildiğiniz saniyelerle mücadele eder moda girdim. Yurt dışında olmamın şansına, 3 dakika sürdü ambulansın gelmesi, adam hiçbir hazırlık dahi yapmadan önce doğrudan iğneyi sapladı. Ondan sonra düzeltmeye çalıştılar. 5 gün sürdü düzelmem.

Şu olay Türkiye'de olsaydı, yaşamıyor olurdum. Çünkü ambulans 3 dakikada, anaflaksi geçirdiğinize dahi inanmazdı. İsteyen aksini savunsun. Ayrıca, 3 dakikada araç çalışıp yola çıkarmıydı, ona bile inanamam. Adamlara telefonda sadece 1-2 semptom söyledim, adres dahi sormadılar, detay dahi istemediler.

Elmaya alerjim var mı? Kesinlikle yok. Tüm ürünlerle oynandığı için, ve artık dünya genelinde işin cıvığı çıktığı için, her şeyi, her yerde bekleyin. 1 yıl önce bile bu kadar kötü değildi. Şu anda berbat bir ortam var. Her yerde üstelik.

Acil durumlar skora dayalıdır sizin durumunuz anafilaktik şok olup en yüksek skordan değerlendirilir ve daha fazla soruya ihtiyaç yoktur. 2 hafta önce kalp krizi şüphesiyle ambulans çağırdık hasta kaç yaşında dışında soru sorulmadı ve ambulans 6 dakikada geldi.