Benim de geçen yaz çok sorun yaşadığım bir konu oldu.
Evin bahçesine bir pergola kış bahçesi yaptırmak istedik. Zemini ve yan komşu ile aramıza duvar yapacak ustayı bulduk, tanıdığımız da bir usta sözde. Parasının yarısını peşin verdim diğer yarısını da iş bitine kadar parça parça verdim. İş bittiğinde parasının tamamını almıştı.
Sonuç:
Zemin yamuk, komşu ile aramıza yaptığı duvar yamuk. Boyayacağım diye söz verdiği duvarı doğru düzgün boyamadı iki fırça vurdu boya tutmuyor dedi sonra yapıcam dedi kaldı öyle. Zemine koyduğu su gider süzgecinden su gitmiyor. Hepsinin de kendince bir açıklaması var, zemin yamuk fayansı halledecek diyor, Duvar yamuk yan komşu onun sınırından pay vermedi diyor. Adama diyorum ki ondan pay alma zaten sen burdan başladıysan tam karşısında bitir duvar eğri gidiyor diyorum sana öyle geliyor diyor. Süzgeçten su gitmiyor diyorum, hortumla tazyikli su basıyor süzgeç deliğine bak gidiyor diyor.
Arka bahçede toprak oturduğu için biraz çökme oldu kendisi ile burası için de görüşmüştüm o zaman 80K ücret istemişti. Ön bahçedeki işten sonra yaptırmayacağımı söyledim, 2 şer hafta aralıklar ile arayıp önce 60K, sonra 40K en son 25K ya yapayım diye teklifte bulundu. Tabi ki de reddettim ve yazın kendim yapacağım artık. En fazla onun yaptığı gibi yamuk bir şap atmış olurum en azıdan kendim yaptım derim.
Tanıdık usta ile iş yapılmaz, tanımadık usta ile hiç iş yapılmaz. Ufak tefek risk olmayan işleri artık kendim halledebildiğim kadar hallediyorum. Sözde gelen usta da benden biraz tecrübeli ama işi yapmayı o da bilmiyor sonuçta