Yani şunu söylemek gerekirse, zincir marketlerde çalışan bir kişi, her şeyi her an her şekilde yapması bekleniyor. Nacizane tavsiyem eğer gelir durumu düşük bir mahallede, mahalle arasında bir yerdeki zincir markette çalışılacağına hamallık yapılsa daha iyi olur. ***ŞOK market özelinde söylemiyorum*** ama zincir marketlerin hepsi aynı şeyin laciverti bir iş tanımının olmaması her an her şeyin senden beklenmesi, saatin, mesaini konuşulduğu anlarda sana uzaylı görmüşçesine bakılması da ayrı bi olay. aynı işi yaptığın yer yer senden küçük, kağıt üstünde müdür yardımcısı olmuş insanlardan azar işitmeyi de unutmamak lazım. genelde erkeklerin indir kaldır ve palete mal koyma, itme gibi şeylerin ayrımcılığın olması da cabası. ha müşterileri hiç saymadım onlar zaten ayrı bir dünya. her hafta sayısız kez müşterilerle tartışmayı da saymak lazım. her şey tahammül edilir ama saygısız, kaba, kavgacı tarzda müşteriler işten soğutmayı bırak psikoloji bozdurur. ciddi anlamda eğer düşük gelirli bir mahallenin esnaftan bozma zincir marketinde çalışan birisinin "ya ne güzel cana yakın insanlar" deme evresi maksimum 1, 2 aydır. zincir marketlerde hep elemanın değişmesi efsanesinin aslında çoğunun işten çıkmasıdır. bir insanın gerçekten paraya ihtiyacı olmadığı sürece, çok ama çok acil bir iş ihtiyacı olmadığı sürece "hemen evin yakınında ne güzel iş işte" diyerek zincir markete girmesini anlamsız buluyorum. bu söylediklerimin tersi yerler var mıdır? tabii ki her şeyde olduğu gibi olumlu durumlar da olabilir ama bunlara denk gelmek tahmin edildiği üzere zor. bazen tek bir olay bütün iş şevkini kırıp işten çıkmana bile sebep olabilir.