Caty adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Benim mesajlarım köpek uzmanı olduğumu değil, köpek cahili olmadığımı gösteriyor.

Bir köpek saldırgansa, ilgili il ve ilçeye bağlı, belediye veterinerliğine haber verirsin. Köpeğin konumunu verirsin. Köpeği gelip alırlar. Rehabilite edilebilecek bir köpekse, rehabilitasyonu yapılır. Sonra köpek salınabiliyor ise normal yaşamına geri salınır. Sen bu eylemi yapmazsan, yarın 12 yaşında başka bir çocukta parçalanır. Bunun suçlusu köpek değil, sensin. O varoş mahalleden geçerken, doğru yerlere telefon açmadın. Ben telefon açtım. Köpek saldırgandı aradım. Köpek hastaydı aradım. Çok kötü durumda hayvanlar buldum, araca aldım ve belediye veterinerliğine götürdüm. Bana geri salacakları, yaşamının geçtiği yeri bile sordular. O yüzden burada bilip bilmeden "köpekler öyle böyle" diye bağırmıyorum.

Yazdığın mesajlarla konunun ilişkisine bak: Konu sahibi "2 senedir sitede uysal olarak yaşayan, çok tatlı 2 köpeğe ev arıyor".

Bu 2 tatlı köpeğe yardımcı olacak mısın? Yoksa, ihbar etmediğin vahşi köpekler için, diğer köpekleri suçlamaya devam edecek misin?
Cahilsiniz demedim estağfurullah.
Kendiniz söylediniz.
Ben yanlış düşünüyorsunuz dedim, arasında fark var.

Alıntı
Bir köpek saldırgansa, ilgili il ve ilçeye bağlı, belediye veterinerliğine haber verirsin. Köpeğin konumunu verirsin. Köpeği gelip alırlar. Rehabilite edilebilecek bir köpekse, rehabilitasyonu yapılır. Sonra köpek salınabiliyor ise normal yaşamına geri salınır. Sen bu eylemi yapmazsan, yarın 12 yaşında başka bir çocukta parçalanır. Bunun suçlusu köpek değil, sensin.
Bulunduğum bölge de Haydi uygulamasını ve belediyenin beyaz masasını en çok kullanan benimdir herhalde.
Düzenli olarak kayıt açarım.
Saldırgan, küpesiz, sahipli ama sokağa salınmış köpekleri ihbar ediyorum.
Bunca senedir daha bu bölgede köpeğin rehabilite edildiğini görmedim.
Siz deyince güldüm
Köpeği gelip alıyorlar, hatta polis bile geliyor 10-15 dakika da.
Sahipsiz köpek ise alıyorlar barınağa götürüyorlar.
Kısırlaştırma, aşılama, küpe takma falan yok tabi.
Akşam vakitlerinde x mahallesinden aldığı köpeği y mahallesine, z mahallesinden aldığı köpeği de x mahallesine götürüp bırakıyorlar.
Şikayet edildikçe bu sirkülasyon devam ediyor.
Sokakta gördüğüm köpeklerin şimdiye kadar emin olun 100 tanesinden belki 5-6 sında küpe vardı.
Küpesiz köpek kısırlaştırılmamış, aşısız köpek demektir.
Sahipli köpeği de kaç kere şikayet ettim.
Polisler geliyor, köpeğin sahibi dışarı kafasını uzatıp bir şey yapmaz diyor ve gidiyorlar.
Kendisine yapmıyor ama başkasının köpeğine, kedisine veya çocuğuna saldırıyor.
Böyle bir durumla karşılaştığımız da köpeğin karşısına oturup bak burada ki istatistikler bunu söylüyor diye muhabbet edemiyoruz.
Önceki postumda dediğim gibi, kapısının önünden geçtiğim ve korkmadığım köpekten, gördüğüm haberlerden sonra korkmaya başladım.
Köpek asla bir zarar vermiyor ama psikolojik olarak ben rahatsız oluyorum.

Alıntı
Yazdığın mesajlarla konunun ilişkisine bak: Konu sahibi "2 senedir sitede uysal olarak yaşayan, çok tatlı 2 köpeğe ev arıyor".

Bu 2 tatlı köpeğe yardımcı olacak mısın? Yoksa, ihbar etmediğin vahşi köpekler için, diğer köpekleri suçlamaya devam edecek misin?
Tam da zaten konu ile alakalı söylediğim şeyler.
O köpekler sözde hayvanseverlerin bilinçsiz hareketleri ve belediyelerin köpeklerin yerlerini değiştirmeleri yüzünden bu haldeler.
Adam köpeği sahiplenip bir süre sonra bırakıyor sokağa.
O hayvanlar da üreyip çoğalıyor.
Yoksa 4-5 sene öncesinde sokak köpekleri ile alakalı bir sorunumuz yoktu.
Sanırım pandemi döneminde sahiplenenler sıkılınca yada pandemi biterken hayvanları sokağa saldılar.